Η συγκυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες: Όχι στα νέα μέτρα – Ναι στα νέα χαράτσια

Κτηματόσημο σε δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων σε μεγάλα αστικά κέντρα που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ένα ακόμα χαράτσι έρχεται να επιβαρύνει από τις αρχές του 2014 πάνω από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υλοποίηση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και “καίει” ιδιαίτερα την τρόικα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στην Ελλάδα και πρωτίστως η δημόσια περιουσία. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.

Το πολιτικό σύστημα που εκτρέφει golden boys και βουλευτές με αστρονομικούς μισθούς, συνεχίζει να τσακίζει έναν ολόκληρο λαό. Η Χρυσή Αυγή επιμένει: Τέλος στο χαράτσι και την άδικη φορολόγηση των αδυνάτων, τέλος στα προνόμια του πολιτικού συστήματος!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-sugkubernhsh-empaizei-tous-ellhnes-ochi-sta-nea-metra-nai-sta-nea-charats#.UkBZNYbIbSI#ixzz2fjGE5lYc

Comments Off on Η συγκυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες: Όχι στα νέα μέτρα – Ναι στα νέα χαράτσια

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.