Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΑΣΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

ΓΡΑΦΕΙ : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

Στις 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα τεθεί σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου 09/10/2021 σύμφωνα με το Νewsit.gr .

Η ένταση αυξήθηκε όταν αντιεμβολιαστές θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια όπως ισχυρίσθηκαν οι Ιταλικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις Αρχές στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Δεν έλειψαν και οι απαγορευμένοι, φασιστικοί χαιρετισμοί, με τεντωμένο αντίχειρα.

Οι διαδηλωτές κλώτσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ, σε όργανα της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ. Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού, ενώ κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του μεγαλύτερου Iταλικού συνδικάτου, CGIL.

Leave a Comment

Filed under Διεθνή