Η Χρυσή Αυγή απαιτεί μείωση των μισθών των βουλευτών και των προνομίων του πολιτικού συστήματος

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί μείωση των μισθών των βουλευτών και των προνομίων του πολιτικού συστήματος

Δόθηκε στην δημοσιότητα ο προϋπολογισμός της Βουλής, ο οποίος δεν προβλέπει την μείωση ούτε ενός ευρώ από τις αποζημιώσεις των εθνοπατέρων που κλαίγονται στα κανάλια και αφήνει άθικτα τα προκλητικά προνόμια του συστήματος των πολιτικάντηδων, την στιγμή που ο λαός πένεται! 

Όπως καταγράφεται προκλητικά οι εθνοπατέρες προ κρίσης λάμβαναν το 21% των κονδυλίων για τη Βουλή και το ίδιο ποσοστό λαμβάνουν και το 2014. Δηλαδή ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι μειωμένος κατά 6.853.000 ευρώ σε σχέση με το 2013 με το σύνολο των περικοπών να προέρχονται από τους μισθούς των υπαλλήλων, μειώσεις μισθώσεων κτηρίων, δαπανών λειτουργίας κ.α. και όχι από τις αποδοχές των βουλευτών. Επαναλαμβάνουμε πως το 21% των κονδυλίων του προϋπολογισμού της Βουλής λάμβαναν οι εθνοπατέρες που κλαίγονται στα κανάλια το 2009, το ίδιο ποσοστό θα λάβουν και το 2014. Αναλυτικά τα προκλητικά προνόμια:

  • Αποζημίωση: 20.952.000 ευρώ
  • Αποζημίωση για συμμετοχή σε Επιτροπές και Τμήματα Διακοπών: 1.575.000 ευρώ
  • Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 6.478.000 ευρώ
  • Έξοδα κίνησης: 1.365.000 ευρώ

Άθικτα παραμένουν επίσης τα κονδύλια για φιέστες, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες θα ξεπαγιάσουν, μην έχοντας χρήματα για πετρέλαιο. Όπως δόθηκε στην δημοσιότητα αυξημένο είναι το κονδύλι που αναφέρεται σε έκτακτη δαπάνη, η οποία αφορά την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα, που θα επιβαρύνει τα ταμεία του κοινοβουλίου κατά περίπου 1.270.000 ευρώ (295.000 για εκθέσεις, οργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, 20.000 για δημόσιες σχέσεις, 160.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση κτηρίων, 402.000 ευρώ για μεταφράσεις κ.α.).

Απέναντι σε όλη αυτήν την κοινοβουλευτική λαίλαπα η Χρυσή Αυγή απαιτεί μείωση των μισθών των βουλευτών και των προνομίων του πολιτικού συστήματος. Σχετική επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής, Ηλίας Κασιδιάρης στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και αναμένουμε απαντήσεις, αν τελικά καταδεχθεί να προσέλθει στην Βουλή.

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Παραμένουν υπέρογκοι οι μισθοί των βουλευτών και προκλητικά τα προνόμιά του πολιτικού συτήματος»

Την ώρα που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται για να αποκομίζουν τεράστια υπερκέρδη από παράνομα τοκοχρεολύσια οι δανειστές μας, τα προνόμια του πολιτικού μας συστήματος παραμένουν ανέγγιχτα. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής που έχει εισαχθεί για ψήφιση στις 18 Νοεμβρίου, τα έξοδα αυτής μειώνονται ελάχιστα ενώ οι βουλευτές δεν θα έχουν ούτε ένα ευρώ μείωση και τα προνόμιά τους παραμένουν ως έχουν. Οι βουλευτές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν και για την επόμενη χρονιά αστρονομικές απολαβές τη στιγμή που οι πειρσσότεροι εξ αυτών εμφανίζονται στη Βουλή μόνο στις ονομαστικές ψηφοφορίες για κάποια λεπτά.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Με βάση ποιο σκεπτικό δεν μειώθηκαν οι απολαβές των βουλευτών και δεν υπήρξε περικοπή στα προνόμια τους την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός πένεται και πραγματοποιούνται τεράστιες περικοπές στην Υγεία, στην Παιδειά και στην Άμυνα;
Πότε, επιτέλους, θα περικοπούν τα αμαρτωλά και προκλητικά προνόμια του πολιτικού συστήματος, βουλευτών, υπουργών και διαφόρων κρατικών αξιωματούχων;

Αθήνα,15/10/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-apaitei-meiwsh-twn-misthwn-twn-bouleutwn-kai-twn-pronomiwn-to#ixzz2kii20X4c

Comments Off on Η Χρυσή Αυγή απαιτεί μείωση των μισθών των βουλευτών και των προνομίων του πολιτικού συστήματος

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.