Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον εθνομάρτυρα της ΕΛΔΥΚ, Λοχαγό Σωτήρη Σταυριανάκο – Φωτορεπορτάζ

Με μία σεμνή τελετή που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Σκουταρίου και η οικογένεια, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου, στη γενέτειρά του, στο Σκουτάρι Λακωνίας.

Ο Λάκωνας εθνομάρτυρας έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο, στις 16 Αυγούστου 1974, στη μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Όπως κάθε χρόνο  έτσι και φέτος, η Χρυσή Αυγή  τίμησε τη μνήμη του πεσόντος Ήρωα με συμμετοχή δεκάδων χρυσαυγιτών από την Τ.Ο. Μάνης, Τ.Ο. Σπάρτης, την Τ.Ο. Δυτικής Αττικής και άλλες τοπικές από όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου, στεφάνι κατέθεσε ο Συναγωνιστής, Παναγόπουλος Αλέξης, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε.

Στην τελετή παρευρέθησαν και οι δυο κόρες του Λοχαγού Σταυριανάκου, καθώς και αρκετά μέλη της οικογένειας του Ήρωα. Τη μνήμη του τίμησαν επίσης και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής έγινε δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη από τους παρευρισκόμενους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μια ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με το  βετεράνο της ΕΛΔΥΚ Αντώνη Δούλα, ο οποίος εξέφρασε την πικρία του για την αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους, για όλους αυτούς τους ήρωες που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο και η Ελληνική πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει τις θυσίες τους, λες και ήταν ανύπαρκτοι και η εισβολή των Τούρκων δεν έγινε ποτέ, με το φάκελο της Κύπρου να μην ανοίγει και η προδοσία να συνεχίζεται από το 1974 μέχρι σήμερα.

Αρνητική εντύπωση έκανε η απουσία της πολιτείας που θεωρεί περιττό να τιμήσει  έναν ήρωα  της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Η Χρυσή Αυγή  στο πρόσωπο του Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου τιμά όλους τους αγωνιστές που πολέμησαν στη μαρτυρική Κύπρο.

Λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-ton-ethnomartura-ths-elduk-lochago-swthrh-stauria#ixzz3AjXlM976

Comments Off on Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον εθνομάρτυρα της ΕΛΔΥΚ, Λοχαγό Σωτήρη Σταυριανάκο – Φωτορεπορτάζ

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.