Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον ηρωικό Αρχηγό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ Ταξίαρχο Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο – Φωτογραφίες

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον ηρωικό Αρχηγό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ Ταξίαρχο Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο - Φωτογραφίες

Παρουσία του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου Νικολάου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών μας Γερμενή, Ζαρούλια, Ηλιόπουλου και Κασιδιάρη, καθώς και πληθώρας στελεχών του Κινήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Ταξίαρχου Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου με τίτλο «Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974».

img_6669

Το Κίνημα επέλεξε να συμμετέχει μαζικά στην σημερινή εκδήλωση για να τιμήσει τον “πατέρα” των Αθανάτων ΕΛΔΥΚάριων, που αναβίωσαν το έπος των Θερμοπυλών στην Ελληνική Κύπρο.

Ο Ταξίαρχος Σταυρουλόπουλος, αγνός πατριώτης και σεμνός Αξιωματικός, συγκίνησε αποδίδοντας φόρο τιμής στα ζώντα αλλά και στα «αθάνατα» παιδιά του, τους στρατιώτες του, τα παλληκάρια του, που πολέμησαν μαζί του σαν λιοντάρια σε μια άνιση μάχη με τους τούρκους κατακτητές και εγκαταλελειμμένοι από την προδοτική εξουσία.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν και οι χαιρετισμοί των συγγενών των πεσόντων και των αγνοουμένων και οι αναφορές τους στο προσωπικό τους δράμα και στην κρατική αναλγησία που αντιμετωπίζουν επί δεκαετίες.

Ομιλητής επίσης ήταν  ο κος Ιωάννης Κακολύρης, συγγραφέας και τέως αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (προερχόμενος από την Πολεμική Αεροπορία) που αναφέρθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις της τότε πολιτικο-στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο επιμελητής της έκδοσης Κώστας Δημητριάδης αναφέρθηκε στην καταγραφή της ζώσας μαρτυρίας του ταξίαρχου Σταυρουλόπουλου και επισήμανε στοιχεία της μάχης των δυο τελευταίων ημερών του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Στο τέλος ο ηρωικός διοικητής Ταξίαρχος – πατέρας όπως τον αποκαλούν οι στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τας διαταγάς του – Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος με δάκρυα στα μάτια και βαθιά συγκινημένος μίλησε για την μάχη, τους στρατιώτες του, την εγκατάλειψη από την ηγεσία, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τόσο το στρατόπεδο ώστε να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων, αλλά και να σώσει τους στρατιώτες – παιδιά του. Κλείνοντας η εκδήλωση, όλοι οι παριστάμενοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-ton-hrwiko-archhgo-ths-machhs-ths-elduk-tajiarcho-pana#ixzz4PFbbQgSA

Comments Off on Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον ηρωικό Αρχηγό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ Ταξίαρχο Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο – Φωτογραφίες

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.