Η Χρυσή Αυγή τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ σε Κρήτη, Χαλκιδική και Ηλεία – Φωτορεπορτάζ

Σαράντα τρία χρόνια μετά, η γενέθλια γη, στα Χανιά, άνοιξε την «αγκαλιά» της και υποδέχθηκε με συγκίνηση και αγάπη τα οστά του ήρωα Στέφανου Τζιλιβάκη, του έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών, που έπεσε στην Κύπρο το 1974.

Τα λείψανα του Στέφανου Τζιλιβάκη, μεταφέρθηκαν το πρωί της Κυριακής  από το πλοίο για απόδοση τιμών στο στρατόπεδο «Αποστολάκη», 1η ΜΑΛ, από εκεί που έφυγε, πριν σαράντα τρία (43) χρόνια ως Λοχίας Καταδρομών.

Στην συνέχεια και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία των λειψάνων και ακολούθησε η ταφή με στρατιωτικές τιμές στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής. Στην τελετή παρέστη και κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Σωτηρία Βλάχου παρευρέθηκε στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, κατά την τελετή επαναπατρισμού των οστών του Χαλκιδικιώτη Γεώργιου Χαμουργιωτάκη, ο οποίος έπεσε ηρωικά το 1974 στην Κύπρο μαχόμενος κατά των τούρκων εισβολέων και θεωρείτο αγνοούμενος, έως ότου διακριβώθηκε η ταυτότητα του με τη μέθοδο του DNA.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε το Σάββατο η κηδεία και η ταφή δύο ακόμα αγνοουμένων Ηλείων που χάθηκαν το καλοκαίρι του 1974 στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Μετά από 43 χρόνια ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, επέστρεψαν στην πατρώα γη που τους υποδέχθηκε με τις ανάλογες τιμές.

Πλήθος κόσμου στο Λάνθι Πύργου και στην Αγ. Μαρίνα Βουπρασίας όπου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών έγιναν οι κηδείες των δύο ηρώων. Μέλη του Πυρήνα Αμαλιάδας, παρέστησαν στο πλευρό των συγγενών και συγχωριανών του Γιάννη Κωνσταντακόπουλου στην Αγ. Μαρίνα Βουπρασίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-tous-hrwes-ths-elduk-s.-tzibilakh-kai-g.-chamourgiwtak#ixzz4iOaZL4lZ

Comments Off on Η Χρυσή Αυγή τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ σε Κρήτη, Χαλκιδική και Ηλεία – Φωτορεπορτάζ

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.