Η Le Monde επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Αυξάνονται τα κρούσματα αλλά μειώνονται οι θάνατοι από τον Covid-19

Η Le Monde επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Αυξάνονται τα κρούσματα αλλά μειώνονται οι θάνατοι από τον Covid-19

Άραγε μεταδίδει… Fake News και το γνωστό γαλλικό μέσο ενημέρωσης;

Ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρουσιάζει μονόπλευρα τις ειδήσεις που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας για να συντηρεί το κλίμα του φόβου, η ιστοσελίδα της Le Monde επιβεβαιώνει δημοσιεύματα της Χρυσής Αυγής στα οποία αναφέραμε πως ο ιός εξασθενεί και οι θάνατοι μειώνονται την ώρα που τα κρούσματα “αυξάνονται” εντυπωσιακά. Βάζουμε τα εισαγωγικά στο “αυξάνονται”, καθώς πλέον πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι και αυτός είναι ο λόγος που μαθαίνουμε για περισσότερα κρούσματα.

Τελικά, όπως διαπιστώνεται και από τον αρθρογράφο της Le Monde στο σχετικό άρθρο της 27ης Αυγούστου, η νέα εικόνα του Covid -19 οφείλεται σε τουλάχιστον τρεις παράγοντες:

  • Το κύμα αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε πανευρωπαϊκά τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο οφείλεται στην έκθεση στον ιό μεγάλων τμημάτων του νέου πληθυσμού. Το αποτέλεσμα αυτής της μαζικής έκθεσης σε ιικό φορτίο είναι να μειωθεί δραματικά ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων. Κάποια στιγμή ο μέσος όρος κρουσμάτων έφθασε στην Ελλάδα να είναι κάτω από 30 ετών. Προφανώς, λοιπόν, οι επιπτώσεις στις νέες ηλικίες είναι σαφώς λιγότερο σημαντικές από τις επιπτώσεις σε ηλικίες άνω των 60 ετών.
  • Ο δεύτερος παράγων αφορά τα αποτελεσματικά μέτρα προστασίας που λαμβάνουν πλέον οι πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών. Είναι προφανές από τα στατιστικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πως οι άνω των 60 ετών πολίτες προσέχουν πολύ περισσότερο, χρησιμοποιούν τη μάσκα προστασίας, τηρούν τις αποστάσεις, αλλά και απαιτούν από το περιβάλλον τους να συμπεριφερθούν αναλόγως.
  • Ο τρίτος παράγων έχει να κάνει με τον αριθμό των διεξαγόμενων τεστ ανίχνευσης του Covid-19. Στην αρχή της πανδημίας, ακόμα και κατά την κορύφωσή της στα μέσα της περασμένης άνοιξης, η διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης προοριζόταν για τους ήδη σοβαρά ασθενείς ή για πολίτες με πολύ βαρύ υποκείμενο νόσημα ή περίπλοκο και επικίνδυνο ιατρικό ιστορικό.

«Όταν στη Γαλλία εντοπίζονταν από τα τεστ 7.000 κρούσματα ημερησίως, ο πραγματικός αριθμός προσβεβλημένων πολιτών όλων των ηλικιών στη χώρα μπορεί και να έφθανε τα 100.000 κρούσματα» επισημαίνει στο σχετικό άρθρο η εφημερίδα Le Monde.

Με λίγα λόγια, με το που αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των καθημερινά διεξαγόμενων τεστ ανίχνευσης του ιού, πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των προσβεβλημένων (και κατά κανόνα ασυμπτωματικών) φορέων του Covid-19 σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε τι έγραφε η Χρυσή Αυγή στις 4 Αυγούστου: Όχι στον πανικό: Αυξάνονται τα τεστ, αυξάνονται και τα κρούσματα

Διαβάστε τι έγραφε η Χρυσή Αυγή στις 14 Iουλίου: Ελάχιστοι οι διασωληνωμένοι, όλα δείχνουν ότι εξασθενεί ο ιός

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Η Le Monde επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Αυξάνονται τα κρούσματα αλλά μειώνονται οι θάνατοι από τον Covid-19