Θέμα τουρκικής μειονότητας θέτει η Άγκυρα

Μη διαβάζετε τα ψέματα που λένε οι φυλλάδες και μεταδίδουν κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Οι Τούρκοι επιμένουν στις διεκδικήσεις τους και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω!

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση των Αθηνών συνεχίζει τις συζητήσεις παρ’ όλες τις τουρκικές προκλήσεις! Οι δηλώσεις οι πρόσφατες του εκπροσώπου του Ερντογάν αυτό δείχνουν.

«Με την Ελλάδα θα συνεχίσουμε να συζητάμε εκεί που είχαμε σταματήσει την τελευταία φορά, για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και εύρος εναέριου χώρου, ενώ θα συζητήσουμε και για τις μειονότητες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου πρόεδρου Ι. Καλίν.

«Οι διερευνητικές συνομιλίες θα συνεχίσουν από εκεί που έμειναν», δήλωσε ο Καλίν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ που επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξουν άλλες δύο παράλληλες διαδικασίες διαπραγματεύσεων, μία σε πολιτικό επίπεδο και μία σε στρατιωτικό».

Όπως είπε, «έχουν γίνει μια σειρά επαφές γι’ αυτό και αυτή τη βδομάδα έγιναν σε αυτό το πλαίσιο συναντήσεις στο ΝΑΤΟ».

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η ημερομηνία πραγματοποίησης των διερευνητικών συνομιλιών: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Τούρκο Πρόεδρο να δώσει χώρο στην διπλωματία, παρέχοντας μια δεύτερη ευκαιρία για διαπραγματεύσεις», δήλωσε.

Comments Off on Θέμα τουρκικής μειονότητας θέτει η Άγκυρα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.