Θερμό επεισόδιο στις Οινούσες: Τούρκος δουλέμπορος άνοιξε πυρ κατά ανδρών του Λιμενικού

Θερμό επεισόδιο στις Οινούσες: Τούρκος δουλέμπορος άνοιξε πυρ κατά ανδρών του Λιμενικού

Σε κίνδυνο τέθηκαν οι ζωές των ανδρών του Λιμενικού κατά τη διάρκεια σοβαρού επεισοδίου που εκτυλίχτηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί κοντά στις Οινούσσες, όταν άνδρες του Λιμενικού Σώματος προσπάθησαν να συλλάβουν έναν τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στα ελληνικά παράλια περίπου 25 λαθρομετανάστες από τη Συρία χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο τούρκος άνοιξε πυρ υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους άνδρες του Λιμενικού. Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι το πλωτό περιπολικό, που μετέφερε τους λαθρομετανάστες από τις Οινούσσες, κατέπλευσε στο Λιμάνι της Χίου. Το σκάφος του τούρκου διακινητή, με εμφανή τα σημάδια του σοβαρού επεισοδίου, οδηγήθηκε επίσης στο λιμάνι, όπου και παραμένει.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Λιμενικού:

“Επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης διακινητή Τουρκικής υπηκοότητας που μετέφερε παράνομους μετανάστες και ο οποίος φέρεται να αποτελεί μέλος ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, πραγματοποίησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών.

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, έλαβε ειδοποίηση από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής που αφορούσε στον εντοπισμό ταχύπλοου πολυεστερικού σκάφους, το οποίο κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες. Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ, εντοπίζοντας άμεσα το προαναφερθέν σκάφος επί της οριογραμμής και με ορατούς τέσσερις (4) επιβαίνοντες, προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα. Το ταχύπλοο σκάφος, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.

Τα στελέχη του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα, έρριψαν αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα από φορητό οπλισμό. Ο διακινητής και χειριστής του ταχύπλοου ενέτεινε τις προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με συνέπεια να ακολουθήσουν βολές προς το πρωραίο τμήμα του ταχύπλοου σκάφους. Για την ακινητοποίηση του σκάφους άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο, όπου και συνέλαβαν άμεσα τον Τούρκο διακινητή, ενώ, παράλληλα, διαπίστωσαν ότι στον κλειστό χώρο ενδιαίτησης (καμπίνα) του σκάφους, ευρίσκοντο δεκατρείς παράνομοι (13) μετανάστες, εκ των οποίων τρεις (2 άνδρες και 1 γυναίκα ) είχαν τραυματιστεί….”

Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά τις επικίνδυνες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι άνδρες του λιμενικού, οι οποίες εκτυλίσσονται σε καθημερινή σχεδόν βάση κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/thermo-epeisodio-stis-oinouses-tourkos-doulemporos-anoije-pur-kata-andrwn-t#ixzz2vD76vuXP

Comments Off on Θερμό επεισόδιο στις Οινούσες: Τούρκος δουλέμπορος άνοιξε πυρ κατά ανδρών του Λιμενικού

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.