Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Τουρκία για την Χρυσή Αυγή – Συνεντεύξεις του εκπροσώπου Τύπου σε Ανατολού και Χουριέτ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Τουρκία για την Χρυσή Αυγή - Συνεντεύξεις του εκπροσώπου Τύπου σε Ανατολού και Χουριέτ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά σκευωρία και η παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Μετά και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την μεγαλειώδη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων Εθνικιστών στην πλατεία Συντάγματος όλοι έχουν αντιληφθεί πως όταν καταπέσει πλήρως το σαθρό κατηγορητήριο, η Χρυσή Αυγή θα είναι κυρίαρχη στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Οι «γείτονες» που έχουν καταλάβει την αλλαγή που έρχεται, καθώς έχουν την εμπειρία από την υπόθεση Ερντογάν που στην αρχή διώχθηκε παράνομα από το καθεστώς και στην συνέχεια κυριάρχησε και ακόμα κυριαρχεί στην Τουρκία, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού και στην εφημερίδα Χουριέτ. Παραθέτουμε το σχόλιο του δημοσιογράφου – τουρκολόγου Νίκου Χειλαδάκη για το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Χρυσή Αυγή.

Σημαντική συνέντευξη έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, όπου απάντησε σε πολλά ερωτήματα ενώ η συνέντευξη του δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα, Milligazete, (6/12).

Σύμφωνα με τα τουρκικά λεγόμενα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε από την αρχή τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου ότι προσπαθούν συνεχώς να συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή ότι είναι ναζιστικό κόμμα, ενώ τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ μετέχουν σε αυτή την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή, όπως υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα και μετέχει από το 1990 στις βουλευτικές εκλογές, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό και την ναζιστική ιδεολογία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα στην σύλληψη και φυλάκιση του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, και αφού τόνισε με έμφαση ότι είναι παράνομες, παρομοίασε την σύλληψη και φυλάκιση του Μιχαλολιάκου με την πριν από χρόνια σύλληψη και φυλάκιση του… Ερντογάν, πριν γίνει πρωθυπουργός εξ αιτίας των ισλαμικών ιδεολογικών του πεποιθήσεων. Και συνεχίζοντας την παρομοίωση του Μιχαλολιάκου με τον Ερντογάν, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι όπως και ο τότε ο φυλακισμένος και υπόδικος Ερντογάν έγινε στην συνέχεια πρωθυπουργός και ηγέτης της Τουρκίας, έτσι και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα γίνει μια μέρα ο… ηγέτης και πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οι ερωτήσεις των Τούρκων στη συνέχεια περιστράφηκαν στα θρησκευτικά και στη υπόθεση της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Ο κ Κασιδιάρης αφού υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή σέβεται κάθε θρησκεία, είναι κάθετα αντίθετη με την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους. Κάλεσε δε την Τουρκία μέσα από την συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, να σεβαστεί την συνθήκη της Λοζάνης αλλά και το διεθνές δίκαιο όσον αφόρα τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης που τα σύγκρινε με την τελείως διαφορετική, όπως ανέφερε κατάσταση που απολαμβάνει η μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Κατηγόρησε δε ανοιχτά τη Τουρκία ότι είναι υπόλογος για το ανθελληνικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955, το οποίο ήταν  μια χαρακτηριστική εκ μέρους της Τουρκίας παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης. Στη συνέχεια ανέφερε ότι πολλά ελληνικά μνημεία και εκκλησίες στην βόρειο Κύπρο είναι σήμερα αχούρια και έχουν συληθεί από τα κατοχικά στρατεύματα. Έθιξε και το πρόβλημα των λαθρομεταναστών που όπως τόνισε είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί με την συνεχιζόμενη παρουσία εκατομμύριων λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και τόνισε πως η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απελπισία πολλούς Έλληνες και τους έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία, ενώ πρόσθεσε πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής συνεχώς ανεβαίνουν, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να βοηθήσει τον λαό που δοκιμάζεται σε τέτοιο βαθμό από την κρίση.

Ανεξάρτητα από όλες αυτές τις δηλώσεις και τι υποστηρίζει ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι θέλησαν να πάρουν συνέντευξη από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι κάθετα αποκλεισμένος από τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι κρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας. Γεγονός όμως είναι ότι η ενημέρωση στην Ελλάδα έχει καταντήσει «αλακάρτ» και αυτό είναι άλλο ένα αίσχος της μνημονιακής κατοχής αυτής της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/idiaitero-endiaferon-apo-tourkia-gia-thn-chrush-augh-sunenteujeis-tou-ekpro#ixzz2mvYguZhE

Comments Off on Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Τουρκία για την Χρυσή Αυγή – Συνεντεύξεις του εκπροσώπου Τύπου σε Ανατολού και Χουριέτ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.