Ιδού οι κλέφτες: Πλάτες Σαμαρά σε Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση προκύπτει μετά την ανακοίνωση στήριξης του Ε. Βενιζέλου στην υπόθεση της σκανδαλώδους σύμβασης του 2010 για τα υποβρύχια που εξέδωσε πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προφανώς μετά από εντολή του Α. Σαμαρά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνει τη Ν.Δ. συμμέτοχη σε ένα ακόμη σκάνδαλο μεγατόνων για να σώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από το εδώλιο, προκαλώντας ωστόσο ήδη σφοδρές αντιδράσεις εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του.

Στην ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «διαφάνεια» στη σύμβαση του 2010. Στη σύμβαση που προέβλεπε πληρωμές 1,3 δισ. ευρώ χωρίς να κοπεί ούτε μία λαμαρίνα για τα νέα υποβρύχια, ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι είχαν πληρώσει 2,33 δισ. ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνο ένα πλοίο.

Στη σύμβαση που ενώ ο κ. Βενιζέλος υποστήριζε πώς η Ferrostaal δεν είχε καμία εμπλοκή εμφανίζεται να έχει συνέχεια στο έργο των υποβρυχίων. Είναι η γερμανική εταιρεία που μοίρασε τις «μίζες» αποδεδειγμένα σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους την περίοδο 2000-2003 για να πάρει το έργο. Ο Κεδίκογλου μιλάει για «εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί». Για την ακρίβεια όμως πρόκειται για μία σύμβαση-σκάνδαλο που πήγε να αντικαταστήσει μία παλιά σύμβαση-σκάνδαλο με επιβάρυνση όμως για το Δημόσιο 1,3 δισ. ευρώ.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαγράφει» τους βουλευτές της Ν.Δ. και αφήνει έκθετο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο λέγοντας πώς «αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή». Σημειώνεται πώς η Ν.Δ. δεν είχε ψηφίσει τη σύμβαση του 2010 καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Πρώτος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος «άδειασε» από το βήμα της Βουλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών θυμίζοντας πώς έχουν πληρωθεί 2,33 δισ. ευρώ για την αρχική σύμβαση των υποβρυχίων και άλλα 362 εκατ. ευρώ για την σύμβαση του 2010 χωρίς να έχει κοπεί ούτε μία λαμαρίνα και έχοντας παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό μόνο ένα υποβρύχιο.

Το γεγονός πυροδότησε την κόντρα των δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών, ενώ στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας τάχθηκαν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. που δεν είχαν ψηφίσει τη σύμβαση στη Βουλή καταγγέλλοντας «οσμή σκανδάλου» (Θεόφιλος Λεονταρίδης τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.) και «σύμβαση με επαχθέστερους όρους χωρίς εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης» (Γιάννης Μιχελάκης εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.).

Ο Α. Σαμαράς όμως τείνει χέρι βοηθείας στον κ. Βενιζέλο και φαίνεται πώς θα βουλιάξουν και οι δύο μαζί!

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kaluptei-benizelo-sto-skandalo-twn-upobruchiwn-o-samaras#ixzz2iT47GfxW

Comments Off on Ιδού οι κλέφτες: Πλάτες Σαμαρά σε Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.