Ιδού ποιοι είναι οι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής: Κεφάλαιο “Ελεύθερος Ρύπος”

Ιδού ποιοι είναι οι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής: Κεφάλαιο “Ελεύθερος Ρύπος”

Έβγαλε χθες ο «Τύπος της Κυριακής» μία ανάλυση για την Χρυσή Αυγή, όπου επιστρατεύοντας τα γνωστά όπλα της εν Ελλάδι «δημοσιογραφίας», δηλαδή την διαστρέβλωση της αλήθειας και το ψέμα. Θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλά για μία «ανάλυση» που συνδέει αναγκαστικώς την λέξη «φυλή» με τον «ναζισμό», όμως αντί να απαντάμε σε προφανείς ανοησίες θα κάνουμε κάτι καλύτεροΑς δούμε εν τάχει το πόσο «ελεύθερος» είναι ο «Ελεύθερος Τύπος», η έντυπη ναυαρχίδα της ΝΔ, κοιτάζοντας την εκδοτική του ομάδα, όχι πριν 22 χρόνια, αλλά λιγότερο.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» μετά τον θάνατο των αρχικών εκδοτών του Λίλιαν και Άρη Βουδούρη, το πακέτο των μετοχών της εφημερίδας αποκτά το ζεύγος Αγγελοπούλου, δηλαδή η Γιάννα Αγγελοπούλου, των Olympic Games και του συνεπαγόμενου οργίου που δημιούργησε κενό δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία.

Το 1996 στο Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας τοποθετείται με εντολή Έβερτ ο Θωμάς ΛιακουνάκοςΤο συγκεκριμένο όνομα επανήλθε στην επικαιρότητα με το σκάνδαλο Sonak και την απολογία Κάντα για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Για να αντιληφθούμε και την σύνδεση των εν Ελλάδι ΜΜΕ, αξίζει να παραθέσουμε ένα συναφές άρθρο του Βασίλη Ζήση, πρώην δημοσιογράφου του «Ελεύθερου Τύπου»:

«Εκτός από κουμπάρος του Έβερτ και εκδότης και άλλων εντύπων, ο Λιακουνάκος έλεγχε τότε και κάποιο «Διεθνές Επιχειρηματικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΑΕ», μεταξύ των μελών του ΔΣ του οποίου βρήκαμε και τον κ. Σταύρο Ψυχάρη του Παναγιώτου. Παλαιότερα δημοσιεύματα έφεραν εξάλλου το «συγκρότημα Λαμπράκη» να αγοράζει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών των εταιρειών του κ. Λιακουνάκου, ο οποίος θα αναδεικνυόταν έτσι σε «άνθρωπο κλειδί» των διαπλεκομένων, ιδιαίτερα για τα δισεκατομμύρια των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την εποχή (1987) που  το προαναφερθέν σκάνδαλο των «Λέοπαρντ» συγκλόνιζε το πολιτικό κατεστημένο και το «Βήμα» κατηγορούσε ανοικτά τον Θωμά Λιακουνάκο ως «έμπορο όπλων» και «μεσάζοντα» είχε κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το δυνατό φλερτ του κ. Λιακουνάκου με τον Λαμπράκηεκείνης της εποχής ανησύχησε ως φαίνεται σφόδρα τον Σ. Κοκκαλη, ο οποίος ανακήρυξε τον Λιακουνάκο «εχθρό» του. Το αποτέλεσμα ήταν να στριμωχτεί ο Έβερτ, ο οποίος για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση εμφανίστηκε τότε αιφνιδίως από το βήμα της Βουλής ως πολέμιος των διαπλεκομένων . Αργότερα οι δύο εχθροί τα βρήκαν και ο Θωμάς Λιακουνάκος έβαλε στο παιχνίδι των ενόπλων δυνάμεων τον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς εμφανίζονταν να έχουν κοινή παρουσία σε εξοπλιστικά προγράμματα.»

Η εφημερίδα έκλεισε τον Ιούνιο του 2009  και τον Σεπτέμβριο ανακοινώνεται η νέα ιδιοκτησία. Ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδος έκτοτε είναι ο κ. Αλέξης Σκαναβής και ο Δημήτρης Μπενέκος. Εν τέλει ο Μπενέκος κατέληξε στον «Επενδυτή» και έκτοτε αποκλειστικός εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» είναι ο Σκαναβής.

Ο εν λόγω έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής με αυξημένες αρμοδιότητες του Mega Channel μέχρι το 1996, οπότε και μετακινήθηκε στον τον Όμιλο Μπόμπολα. Αργότερα εργάστηκε ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. και δεξί χέρι της οικογένειας Μπόμπολα. Επιπροσθέτως όλων των παραπάνω το όνομα του εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου» και «δεξιού χεριού της οικογένειας Μπόμπολα» περιλαμβάνεται στην Λίστα Λαγκάρντ και είναι προφανώς ένα από τα ονόματα που δεν έχει ελεγχθεί «με εντολή Σαμαρά».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά η εν λόγω, κίτρινη σαν το λεμόνι φυλλάδα, λασπολογεί ασυστόλως και ανερυθρίαστα την Χρυσή Αυγή. Το έχει πράξει και στο παρελθόν παρουσιάζοντας ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν υπερψήφισης του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από την Χρυσή Αυγή, ενώφυσικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, όπως αποδεικνύεται και από τα πρακτικά.

Αυτός είναι ο “Ελεύθερος Τύπος”, η σκληρά κομματική εφημερίδα της ΝΔ που τολμά να πιάνει στην ρυπαρή πένα του την Χρυσή Αυγή. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/poso-eleutheros-einai-o-eleutheros-tupos#ixzz2taFWxakp

Comments Off on Ιδού ποιοι είναι οι κατήγοροι της Χρυσής Αυγής: Κεφάλαιο “Ελεύθερος Ρύπος”

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.