Κίνδυνος και από Βορειο-Δυτικά για την Ελλάδα: Συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας!

Κίνδυνος και από Βορειο-Δυτικά για την Ελλάδα: Συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας!

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια, η Ελλάδα συντηρεί την αλβανική οικονομία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για την κυβέρνηση των Τιράνων, η οποία αναβαθμίζει συνεχώς τις σχέσεις της με την Τουρκία, την οποία και θεωρεί και στρατηγικό εταίρο! Και μπορεί σήμερα η Αλβανία να μην είναι τόσο ισχυρή ώστε να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν δύο δεδομένα ιδιαίτερα ανησυχητικά!

Το ένα αφορά την πραγματικότητα ότι οι Αλβανοί ευρίσκονται σε άνθιση δημογραφική και το δεύτερο ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να αποκτήσει η Αλβανία τα οπλικά συστήματα με τα οποία θα είναι δυνατόν να απειλήσει την Ελλάδα. Επιπλέον, μη λησμονούμε ότι με την διάταξη των στρατιωτικών μας δυνάμεων, που αποφασίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες, η Αλβανία δεν θεωρείται απειλή και δεν υπάρχουν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την στρατιωτική αμυντική συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας με 105 ναι, τέσσερα όχι και τέσσερις αποχές.

Σύμφωνα με το Αλβανικό Συμβούλιο Υπουργών, η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία (2,3 εκ. δολάρια) για την αγορά προϊόντων, 100% τουρκικής κατασκευής και προέλευσης και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Σε ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, η βουλευτής Elona Gjebrea, δήλωσε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.

«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας είναι η Τουρκία», δήλωσε Gjebrea.

Comments Off on Κίνδυνος και από Βορειο-Δυτικά για την Ελλάδα: Συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.