Καθημερινή: “Μπράβο Τσίπρα! ήρθες στον ίσιο δρόμο του μνημονίου…”

Καθημερινή: “Μπράβο Τσίπρα! ήρθες στον ίσιο δρόμο του μνημονίου...”

Γράφει ο Αντίοχος

Όποιος είναι… καλό και… φρόνιμο παιδί, ανταμείβεται από το σύστημα. Έτσι, η εφημερίδα «Καθημερινή» -μία εκ των παραδοσιακών ναυαρχίδων του σάπιου συστήματος- πλέκει το εγκώμιο του mister Tsipra και του Syriza, διότι έρχονται στον… σωστό δρόμο, στο δρόμο της ουσιαστικής αποδοχής του Μνημονίου της δυστυχίας μας, προφανώς ενόψει της μελλοντικής «μεγάλης συγκυβέρνησης» με την ΝΔ (ή ότι θα έχει απομείνει απ’ αυτήν μετά την 25η Μαΐου…).

Ιδού, λοιπόν, το «ζουμί» από άρθρο με τον άστοχο τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει» (άστοχο γιατί το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα τοιούτο ήταν από την αρχή και κορόιδευε τον κοσμάκη):

«Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να αρθρώσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ δύο ήπιες κουβέντες της κοινής λογικής:

α) Ότι συμφωνεί με τη μνημονιακή υποχρέωση η χώρα να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με δανεικά τα οποία στο τέλος στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου, είπε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός.

β) Ότι το περίφημο επαχθές χρέος για το οποίο έχουν ακουστεί τα μύρια όσα δεν ξεπερνά το 5% του συνολικού και ότι το υπόλοιπο δεν υπάρχει δυνατότητα νομική ή άλλη να αμφισβητηθεί, όπως είπε ο υπεύθυνος ανάπτυξης του κόμματος, βουλευτής Γιώργος Σταθάκης.

Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τη δική του κριτική για τα Μνημόνια, ενώ είναι πασίδηλο ότι έχει μια διαφορετική πρόταση για την έξοδο από την κρίση και την αποπληρωμή του χρέους. Αυτό όμως δεν σημαίνει όχι σε όλα. Είναι σημαντικό για τη χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία συνήθως γίνεται η επόμενη κυβέρνηση, να πολιτεύεται ουσιαστικά, χωρίς υπερβολές και επικίνδυνες εντάσεις. Χωρίς ανακριβή επιχειρήματα και κυρίως δίχως να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες. Έχει δικαίωμα και υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρηματολογεί για την ανάγκη μιας άλλης διακυβέρνησης. Το ότι όμως σιγά σιγά λέει στους οπαδούς του ότι και ο δικός του δρόμος είναι δύσκολος είναι μέγα κέρδος για τη χώρα και τη δημοκρατία. Εάν του στερήσει κάποιους ψηφοφόρους θα είναι αυτοί που δεν τους έχει ανάγκη».

(ΥΓ): Αυτό δεν είναι το πρώτο επαινετικό δημοσίευμα της ζητωμνημονιακής «Καθημερινής» για το παρδαλό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑΕίναι ένα από τα πολλά που προέκυψαν εσχάτως. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kathhmerinh-mprabo-tsipra-hrthes-ston-isio-dromo-tou-mnhmoniou#ixzz2rdTwwos6

Comments Off on Καθημερινή: “Μπράβο Τσίπρα! ήρθες στον ίσιο δρόμο του μνημονίου…”

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.