Καλπάζει η ανεργία στο 27,2% – Για ανάπτυξη μιλάει ο Σαμαράς

anergoi-oaed__article

 

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ανεργία 35% το 2013 – “Στρατιές” ανέργων ως το 2020 και μείωση στο 10% το 2027

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ η πραγματική ανεργία αναμένεται να αγγίξει το εφιαλτικό 35% στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οριακή ανάπτυξη δεν θα υπάρξει πριν το 2015. Η μόνη που βλέπει φως στο τούνελ είναι η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τάση ανάσχεσης της αύξησης της ανεργίας. Οι άνθρωποι φαίνεται πώς ζουν στο μικρόκοσμο τους ή εμπαίζουν ευθαρσώς την κοινωνία. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς οι προβλέψεις για το μείζον εργασιακό περιβάλλον προκαλούν ρίγη. Η ανεργία καλπάζει και ξεπερνά το 30% με τη χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε. (τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε και χθες η Eurostat μιλούν για 27,2%), η αγορά εργασίας είναι πλήρως απορυθμισμένη (επικρατεί εργασιακή ζούγκλα) και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι έχουν χάσει το 50% της αγοραστικής δύναμης τους. Υπό τις συνθήκες αυτές η ανθρωπιστική κρίση είναι γεγονός εξαιτίας της εφαρμογής του μνημονίου.

Αυτό που απομένει είναι η κοινωνική έκρηξη. Και η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να την προκαλέσει με τις δηλώσεις Στουρνάρα και Σαμαρά περί εξόδου της χώρας από το τούνελ και τη συνεχιζόμενη πολιτική της βίαιης λιτότητας που έχει επιβληθεί στους Έλληνες. Ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός που έλεγε πώς δεν θα κάνει απολύσεις ή ότι δεν θα μειώσει άλλο μισθούς και συντάξεις; Διαψεύδει τον εαυτό του στη μία μετά την άλλη δέσμευση που είχε αναλάβει προεκλογικά.

Μόνη λύση για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η στροφή στην πρωτογενή παραγωγή: η επιδότηση της παραγωγικής εργασίας και όχι τα κονδύλια για αργομισθίες και ανύπαρκτες υπηρεσίες γραφείου. Ο Σαμαράς επιμένει στα ψέμματα και τα κενά λόγια που οδηγούν στην καταστροφή της χώρας. Πρώτος στόχος της Χρυσής Αυγής για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι να στρέψει το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό μας – που παραμένει εκτός εργασίας – στον πρωτογενή τομέα. Από την αγροτική παραγωγή θα ξεκινήσει η ελληνική αναγέννηση και θα ολοκληρωθεί με την εκμετάλλευση του τεράστιου εθνικού μας πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kalpazei-h-anergia-sto-272-gia-anaptujh-milaei-o-samaras#.UYJNXLXvgbU#ixzz2S8M4Auf0

 

 

Comments Off on Καλπάζει η ανεργία στο 27,2% – Για ανάπτυξη μιλάει ο Σαμαράς

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.