Καμία συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Ιράν

Καμία συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Ιράν

Διασυνοριακό επεισόδιο Τουρκίας-Ιράν. Ο ιρανικός στρατός άνοιξε πυρ και σκότωσε Τούρκο στρατιώτη.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε αφότου οι IRGC άνοιξαν πυρ με πυροβολικό κατά μιας θέσης του τούρκικου στρατού κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Αυτό συνέβη καθώς ο τούρκικος στρατός παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Ιράν στοχεύοντας επίσης με πυροβολικό το κούρδικο χωριό του Kouran στην ιρανική επικράτεια! To Iράν δεν θα γίνει Ιράκ και απάντησε άμεσα στους Τούρκους…

Η απώλεια του Τούρκου στρατιώτη επιβεβαιώθηκε από το Υπ. Άμυνα της χώρας του και προσωπικά από τον Ακάρ. Επίσης εκτός του νεκρού υπήρξαν 2 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίες στο ΝΑ τμήμα της χώρας σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Τούρκικου στρατού από πυρά που προήλθαν από την ιρανική πλευρά χωρίς να διευκρινίζει ποιός ήταν ο αντίπαλος…Το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε πως οι στρατιώτες του ήταν σε αποστολή αναγνωριστική κατά μήκος παραμεθόριας πόλης στην επαρχία Hakkari όταν δέχθηκαν τα πυρά.

Ένταση όμως υπάρχει για την Τουρκία και σε ένα άλλο μέτωπο, στην Λιβύη και η ένταση εκεί έχει να κάνει με την Ρωσία. Κι ενώ όλα δείχνουν πως η Τουρκία δεν υποχωρεί στο λιβυκό ένα ρώσικο υποβρύχιο επανδρωμένο με πυραύλους κρουζ από Μαύρη Θάλασσα κατευθύνεται για τις ακτές της Λιβύης για να συμβάλει στη διασφάλιση της Σύρτης που έχει αποκλείσει από θαλάσσης το τούρκικο πολεμικό ναυτικό.

Πιθανώς από τη Μεσόγειο το υποβρύχιο θα εκτοξεύσει πυραύλους Kalibr προς στόχους σε Συρία ή και Λιβύη… Αναφέρθηκε επίσης πως το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Rostov-na-Donu διήλθε των Στενών του Βοσπόρου και κατευθύνεται στη Μεσόγειο.

1 Comment

Filed under Διεθνή

One Response to Καμία συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Ιράν