Καταρρέουν τα… θερινά ανάκτορα: Οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών για να περάσει η τροπολογία του επαίσχυντου ΕΝΦΙΑ

Καταρρέουν τα... θερινά ανάκτορα: Οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών για να περάσει η τροπολογία του επαίσχυντου ΕΝΦΙΑ

Οριακή η κατάσταση της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά: Ούτε τα θερινά τμήματα δεν μπορούν να ελέγξουν!

Πέρασε με 51 ψήφους, οριακά, η τροπολογία με τις διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ, για την οποία τόσος ντόρος είχε προκληθεί και είχε αναγκάσει βουλευτή της ΝΔ να πει στον Χαρδούβελη να πάει να γ..! Αυτό που έχει αξία στην εν λόγω ιστορία δεν είναι ότι πέρασε ένα νομοσχέδιο, αλλά η εικόνα που παρουσίασε η συγκυβέρνηση, κατά την ψήφισή του.

Δεν ήταν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ οι συνολικές αντικαταστάσεις βουλευτών. Αλήθεια, δεν είναι αντι-δημοκρατικό αυτό; Υποτίθεται ότι στα θερινά τμήματα οι βουλευτές χωρίζονται σε τρία τμήματα, έτσι ώστε ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός να εκπροσωπείται, έστω και εκ περιτροπής, στα θερινά τμήματα.

Οκτώ βουλευτές της συγκυβέρνησης, όμως, αντικαταστάθηκαν και αντίστοιχα οκτώ «χρυσές εφεδρείες» επιστρατεύτηκαν εκ νέου για να ψηφίσουν τις κατ’ όνομα διορθώσεις του συγκεκριμένου αίσχους, που ποινικοποιεί την ιδιοκτησία και μας επαναφέρει σκέψεις του σταλινικού τρόμου. Αυτό αποτελεί σαφές δείγμα της ρήξεως που υπάρχει στους κόλπους της συγκυβέρνησης, αφού όλο και περισσότεροι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι θα μείνουν άνεργοι στις επόμενες εκλογές.

Ας δούμε, όμως, ποιοι αντικαταστάθηκαν από ποιους:

Για τη ΝΔ:

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη
Ο Μάξιμος Σενετάκης από τον Θανάση Μπούρα
Ο Λευτέρης Αυγενάκης από τον Νότη Μηταράκη
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον Κώστα Κατσαφάδο
Η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Μενέλαο Βλάχβεη

Για το ΠΑΣΟΚ:

Ο Νίκος Σηφουνάκης από τον Παναγιώτη Ρήγα
Ο Δημήτρης Σαλτούρος από τον Γιώργο Ντόλιο
Ο Απόστολος Κακλαμάνης από τον Γιάννη Δριβελέγκα

Άραγε αν δεν έτρεχε τελευταία στιγμή πανικόβλητος ο Μπούρας, μεταδίδοντας την «εντολή Σαμαρά», ότι πρέπει να νομοθετηθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας, θα πέρναγε το νομοσχέδιο; Προφανώς και όχι.

Όμως, αλήθεια, τι σημειολογία έχει το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε τόσο η Μπακογιάννη, όσο και ο «ντορικός» Αυγενάκης, παρά το ότι δεν είχαν εκδηλώσει δημόσια διαφωνίες; Προφανώς ο Σαμαράς τρέμει την ώρα και την στιγμή που ξαφνικά θα εκδηλωθεί το «ντορικό» ρήγμα, ρίχνοντας την κυβέρνησή του και διαλύοντας οριστικά και αμετάκλητα τη ΝΔ.

Έτσι αντικατέστησε προληπτικά τους «επικίνδυνους» και όσους είχαν δηλώσει διαφωνίες, για να αποφύγει την από τώρα προκήρυξη εκλογών, πριν προλάβουν οι «νταβατζήδες» να ασκήσουν την κατάλληλη προπαγάνδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katarreoun-ta.-therina-anaktora-oktw-antikatastaseis-bouleutwn-gia-mia-trop#ixzz3D1pPCTHA

Comments Off on Καταρρέουν τα… θερινά ανάκτορα: Οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών για να περάσει η τροπολογία του επαίσχυντου ΕΝΦΙΑ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.