Κλείνει και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών;

Στην επίσημη σελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διαβάζουμε τα παρακάτω:

“ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:

  • την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.
  • ότι τα Υπουργεία Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις  διεθνείς  υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.

Αθήνα 23-9-2013

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.”

Αν καταλάβαμε καλά το νεοελληνικό δημοκρατικό κλεπτοκρατικό κράτος δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την λειτουργία του ΕΚΠΑ! Οι “δημοκράτες” πολιτικοί (“μαζί τα φάγαμε…” ) τα κονδύλια για την Παιδεία τα μετέτρεψαν σε ροζ βίλες και πολυτελείς βίλες και φυσικά τα μετέφεραν μαζί με τους φόρους του Ελληνικού Λαού σε off shore εταιρείες, νόμιμα πάντα…!

Ωστόσο δεν είναι μόνον το ΕΚΠΑ, το οποίο πάει για κλείσιμο. Μαθαίνουμε ότι και το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) θα ακολουθήσει την ίδια τύχη με το ΕΚΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοί του τίθενται σε διαθεσιμότητα ούτως ώστε να μη μπορεί να λειτουργήσει.

Αυτά είναι τα ανθελληνικά σχέδια των κρατούντων του “συνταγματικού τόξου”, πιστών υπαλλήλων της τρόικα, οι οποίοι μεθοδεύουν την απαξίωση της Ελληνικής Παιδείας.

πηγή

πηγή

Comments Off on Κλείνει και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών;

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.