Κόκκινος συναγερμός στο κατεστημένο της Κύπρου για το ΕΛΑΜ: Ξεπερνάει ακόμη και το ΔΗΚΟ!

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσιεύμα της ειδησιογραφικής ιστοσελίδας Reporter:

«Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στους μηχανισμούς των παραδοσιακών κομμάτων της χώρας ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών και της μεγάλης δυναμικής που φαίνεται να αναπτύσσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(ΕΛΑΜ), το οποίο δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά από πότε άλλοτε στην εξασφάλιση έδρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η δυναμική του ΕΛΑΜ καταγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο στις διάφορες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό διαφόρων κομμάτων, με κάποια μάλιστα από αυτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, να το κατατάσσουν ως τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, ξεπερνώντας ακόμη και αυτό το ΔΗΚΟ.

Πέραν των εν λόγω μετρήσεων, οι οποίες όπως έχει προαναφερθεί έχουν θέσει σε κινητοποίηση τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, παράγοντες που επίσης προσμετρώνται και ανεβάζουν τον βαθμό ανησυχίας των υπολοίπων κομμάτων είναι η διαφαινόμενη άνοδος των εθνικιστικών κινημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτή των Ευρωεκλογών, στην Κύπρο.

Ιδιαιτερότητα που έγκειται στην μεγάλη αποχή που διαχρονικά παρατηρείται και τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο, στοιχεία τα οποία δημιουργούν ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για το ΕΛΑΜ, αφού πρόκειται για κόμμα με «σκληρή ψήφο» και με συσπείρωση που αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ψηλή.

Με τις υπολογιστικές ανά χείρας, αυτό που άπαντες φαίνεται-τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή- να αντιλαμβάνονται και να παραδέχονται ως σενάριο ουδόλως εξωπραγματικό, είναι πως η έκτη έδρα μοιάζει στην παρούσα φάση τουλάχιστον διεκδικήσιμη και από το ΕΛΑΜ, και ότι θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα που την διεκδικούν, να την εξασφαλίσουν.

Συναφώς, βάσει των ίδιων εκτιμήσεων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αναμένεται να διατηρήσουν τα κεκτημένα στην Ευρωβουλή, τουτέστιν τις δύο έδρες που εξασφάλισαν το 2014, ενώ τα κεκτημένα, δηλαδή την μία έδρα που ήδη κατέχει, αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να κερδίσει ξανά το ΔΗΚΟ.

Απ’ εκεί και πέρα, τα δύσκολα, ένεκα ΕΛΑΜ, φαίνεται να ξεκινούν για τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα. Με την έκτη έδρα της Ευρωβουλής να μοιάζει για όλους τόσο κοντά, αλλά συνάμα και τόσο μακριά…»

Φυσικά, πέρα από όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο δρόμος μέχρι τις επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι μακρύς και σίγουρα οι δημοσκοπήσεις της στιγμής δεν εξασφαλίζουν καμία έδρα. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια και σκληρή δουλειά, απέναντι στον λυσσαλέο πόλεμο που θα δεχτεί το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές. 

Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και δείχνουν ότι ο λαός άρχισε να ξυπνά και να γυρίζει πλάτη στα κόμματα του παλαιοκομματικού κατεστημένου, που διέλυσαν την Κύπρο Εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά…

Η μάχη, απέναντι στο κατεστημένο είναι δύσκολη, αλλά με αγώνα θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε τον λαό από τον λήθαργο, γιατί έχουμε αυτό που δεν έχουν οι άλλοι. Πίστη, θέληση και ιδεολογία, που θα συντρίψει τον ατομικισμό των υπολοίπων που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν μια καρέκλα…

elamcy.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kokkinos-sunagermos-sto-katesthmeno-gia-to-elam-jepernaei-akomh-kai-to-dhko#ixzz5epUD8JzL

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Κόκκινος συναγερμός στο κατεστημένο της Κύπρου για το ΕΛΑΜ: Ξεπερνάει ακόμη και το ΔΗΚΟ!