Λαός σε απόγνωση: Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στα χρόνια των Μνημονίων

Λαός σε απόγνωση: Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στα χρόνια των Μνημονίων

Την ίδια σχεδόν ώρα κατά την οποία ο Τσίπρας, για πολλοστή φορά, ψευδόταν ασύστολα στην ΔΕΘ, νέα έρευνα της οποίας τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν εκ νέου κατάθλιψη και οργή. Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στα χρόνια των Μνημονίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) και του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 600 συνάνθρωποί αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια ετησίως στην Χώρα, ενώ από το 2010-2015 σημειώθηκαν σχεδόν 3.000 αυτοκτονίες, με πιο συχνή μέθοδο τον απαγχονισμό. Να σημειωθεί ότι, από το 2000 έως το 2009, ο μέσος όρος αυτοκτονιών ήταν 360 τον χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, κατά τα έτη 2016 και 2017, και έως τις 31 Αυγούστου 2018, ο αριθμός των αυτοκτονιών παραμένει σταθερά υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος από το 2000 έως το 2015, αλλά και την τελευταία τριετία, ωστόσο το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να έχει προληφθεί.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καταγραφή των μη θανατηφόρων αποπειρών αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι σχεδόν 25 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες, ενώ είναι άγνωστο πόσες αυτοκτονίες δεν δηλώνονται ως τέτοιες για διάφορους λόγους. Τα πρόσφατα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως αυτά αναλύθηκαν από το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, σχετικά με τις αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, αναδεικνύουν μια μικρή μείωση των αυτοκτονιών για το έτος 2015, της τάξης του 6,4%, σε σύγκριση με το 2014.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι από αυτοκτονία για το 2015 ανήλθαν σε 529, έναντι του 2014 που είχαν καταγραφεί 565. Από το 2010 έως το 2015 σημειώθηκαν τουλάχιστον 2.989 αυτοκτονίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε μία αυτοκτονία γυναίκας αντιστοιχούν 4 αυτοκτονίες αντρών. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης αυτοκτονιών ήταν 8,1 ανά 100.000 για τους άντρες και 1,91 ανά 100.000 για τις γυναίκες.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, και ενισχύοντας την μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων εντολοδόχων, ο Τσίπρας έχει κι αυτός το δικό του τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό τα εθνοκτόνα Μνημόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diplasiasthkan-oi-autoktonies-sta-chronia-twn-mnhmoniwn#ixzz5QsxWWLRj

Comments Off on Λαός σε απόγνωση: Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στα χρόνια των Μνημονίων

Filed under ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Comments are closed.