ΛΙΒΥΗ: Στο πλευρό του τουρκόφιλου Σάρατζ και εναντίον του Χαφτάρ οι ΗΠΑ

ΛΙΒΥΗ: Στο πλευρό του τουρκόφιλου Σάρατζ και εναντίον του Χαφτάρ οι ΗΠΑ

Η αμερικανική στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία και συγκεκριμένα δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα. Η Ρωσία εμφανίζεται να στέλνει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό, παρά το εμπάργκο όπλων, ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στην Αφρική.

Η Ουάσιγκτον απείλησε ευθέως τον Στρατηγό Χαφτάρ με κυρώσεις, κατηγορώντας τον για τις σχέσεις του με την ρωσική κυβέρνηση και τους πολεμιστές της ομάδας “Βάγκνερ”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal το Πεντάγωνο διεξαγάγει έρευνα για τον Χαφτάρ και είναι αποφασισμένο να επιβάλει σε πρώτη φάση κυρώσεις καθώς ο πρώην Στρατηγός του Καντάφι διαθέτει περιουσία στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα φιλοξενούμενος του τουρκόφιλου καθεστώτος του Σάρατζ στην Λιβύη είναι ο Γάλλος “φιλόσοφος” Μπερνάρ Ανρί Λεβί, του οποίου δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες στις οποίες συνοδεύεται από ένοπλους ισλαμιστές μισθοφόρους του Σάρατζ, τους οποίους παρουσιάζει σαν… αστυνομικούς της Λιβύης! Είναι γνωστό ότι ο Λεβί είναι ένθερμος υποστηρικτής και υπερασπίζεται φανατικά το Ισραήλ.

Πως γίνεται τώρα να είναι ένας υποστηρικτής του Ισραήλ μαζί με τους ισλαμιστές μισθοφόρους του τουρκόφιλου καθεστώτος, αυτό είναι εύκολο να απαντηθεί…  

Comments Off on ΛΙΒΥΗ: Στο πλευρό του τουρκόφιλου Σάρατζ και εναντίον του Χαφτάρ οι ΗΠΑ

Filed under Διεθνή

Comments are closed.