Λουκέτο σε παράνομα “καταφύγια” αδέσποτων στο Ηράκλειο- Το ένα ανήκε σε γνωστό στέλεχος φιλοζωικής- Παρέμβαση περιφέρειας και ΕΛΑΣ (βίντεο)

Η εικόνα είναι από το βίντεο που είχε τραβήξει στο παράνομο καταφύγιο του Γαζίου η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καλουδιώτη, τον Φεβρουάριο του 2016
Η εικόνα είναι από το βίντεο που είχε τραβήξει στο παράνομο καταφύγιο του Γαζίου η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καλουδιώτη, τον Φεβρουάριο του 2016

Δυο παράνομα καταφύγια αδέσποτων ζώων που εντοπίστηκαν στην περιοχή του Γαζίου και στο Καλαμάκι του δήμου Φαιστού, έκλεισαν τις τελευταίες ημέρες η περιφέρεια Κρήτης και η αστυνομία. Το ένα από αυτά μάλιστα, στην οδό Αγίων Αναργύρων στο Γάζι, λειτουργούσε από γνωστό στέλεχος φιλοζωικών οργανώσεων, ενώ το άλλο, στο Καλαμάκι, από Γερμανίδα που διαμένει στην περιοχή.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη απαγορεύτηκε η είσοδος ζώων σε αυτούς τους χώρους, ενώ τα ζώα που βρέθηκαν κατασχέθηκαν και οι αντίστοιχοι δήμοι θα πρέπει να φροντίσουν για τα ζώα (σήμανση, καταγραφή, κτηνιατρική εξέταση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, θεραπευτική αγωγή, στείρωση, υιοθεσία, επανένταξη στο χώρο αρχικής περισυλλογής με βάση το ιστορικό του κάθε ζώου).

Στο Καλαμάκι βρέθηκαν συνολικά 25 αδέσποτα, ενώ σε αυτό του Γαζίου σκύλοι που είχαν μικροτσίπ τόσο από το δήμο Ηρακλείου όσο και από το δήμο Γαζίου.

Σημειώνεται ότι για την περίπτωση του Γαζίου τον Φεβρουάριο του 2016 είχε κάνει δημόσια καταγγελία και μήνυση η δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου, εκπαιδευτικός Μαρία Καλουδιώτη, παρουσιάζοντας και σχετικό βίντεο στο facebook στο οποίο εμφανίζονταν οι απαράδεκτες συνθήκες στο χώρο.

Έγραφε τότε (δείτε εδώ):

“Η ΛΕΞΗ ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ
Ναι, δικό μου είναι το βίντεο,ήλπιζα να επέμβει εισαγγελέας. Παρήλθε το 48/ωρο(για αυτόφωρο) και δεν είδα φως (γι αυτό και η διατήρηση της ανωνυμίας μέχρι στιγμής). Η μήνυση έγινε Τετάρτη μεσημέρι κατά τις 14:30.
Νομίζω πως τώρα πρέπει να δράσουμε διαφορετικά. Ο λόγος ανήκει σε όλους μας…..Πήγα εκεί μετά από τηλεφωνική κλήση και κατάπια τη γλώσσα μου από το θέαμα. Νηστικά σκυλιά,εγκαταλελειμμένα,σε βουνά κοπράνων, να πίνουν νερά μέσα στη μούχλα(που είχαν ν αλλαχτούν πολλές μέρες),να κατασπαράζουν σκυλί σε αποσύνθεση!!! Όσοι παρουσιαστούν και πουν πως αυτή είναι η φροντίδα που τους προσέφεραν μετά τις κατασχέσεις τους, αφήνονται στην κρίση σας…..Ότι και να ισχυριστούν καταρρέει από μόνο του!
Η αστυνομία ήλθε επί τόπου και πήρε βίντεο κι αυτή. Επί τόπου πληροφορήθηκε την ιδιοκτησία του χώρου καθώς ποιανού κατοχής είναι τα σκυλιά . ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ (τόπος, οδός,αναγνώριση σκύλου που κατασχέθηκε,ονόματα, κλπ). Τη Δευτέρα που θα πάρω και αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων θα ξαναμιλήσουμε! Κάθε τι στην ώρα του!!!”

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης

καταφυγιο 1καταφυγιο 2

πηγή

Comments Off on Λουκέτο σε παράνομα “καταφύγια” αδέσποτων στο Ηράκλειο- Το ένα ανήκε σε γνωστό στέλεχος φιλοζωικής- Παρέμβαση περιφέρειας και ΕΛΑΣ (βίντεο)

Filed under Uncategorized

Comments are closed.