Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από το σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων

Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από το σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων

Το φαινόμενο της λαθρεμπορίας καυσίμων είναι παλιό και πίσω από αυτούς που κατά καιρούς συλλαμβάνονται, κρύβονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που στερούν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τον ελληνικό λαό.

Αποκαλύφθηκε καλά οργανωμένο σχέδιο λαθρεμπορίας καυσίμων, με τα μέλη του κυκλώματος είχαν πλοκάμια σε τελωνεία και μέσα στο ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν προσαχθεί 30 άτομα, ανάμεσά τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, παράγοντες εταιριών διακίνησης πετρελαίου ακόμα και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων!

Από τους 30 προσαχθέντες για το μεγάλο κύκλωμα πετρελαίου οι 16 συνελήφθησαν και ανάμεσά τους είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Superleague και ιδιοκτήτης εταιρείας καυσίμων Γ. Σπανός, στέλεχος εταιρείας αλλά και ανώτερος δημόσιος υπάλληλος υπεύθυνος για ελέγχους σε πρατήρια και εταιρίες. Πώς είχε στηθεί η κομπίνα: κάθε μέλος του κυκλώματος είχε και έναν ρόλο και οι συνεννοήσεις γίνονταν με συνθηματικά. Για παράδειγμα, ανώτερος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ όταν ήθελε να ενημερώσει για τους ελέγχους που θα γίνονταν τηλεφωνούσε σε πρατήρια καυσίμων και έλεγε: “Βγαίνει η μετεωρολογία”.

Κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 10 πρατηρίων καυσίμων στην Αττική ο οποίος μάλιστα δεν φαινόταν επίσημα ως ο ιδιοκτήτης. Στα πρατήρια αυτά, γέμιζαν βυτία με πετρέλαιο και έλεγαν ότι περιείχαν 1.000 λίτρα αλλά στην πραγματικότητα είχαν λιγότερα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος φαινόταν να μπαίνει και μέσα, αφού αγόραζε καύσιμα σε τιμή 1,60 και πωλούσε 1,50! Εκτός από τον ανώτερο κρατικό υπάλληλο, υπήρχε και υπάλληλος τελωνείου, ο οποίος έπρεπε να μετράει το φορτίο των πλοίων σε πετρέλαιο. Δήλωναν λοιπόν ότι το φορτίο για παράδειγμα ήταν 60 τόνοι αλλά στην πραγματικότητα ήταν 100 και τα υπόλοιπα τα έπαιρνε το κύκλωμα. Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Αττική, αλλά είχε βάσεις σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Το λαθρεμπόριο και η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην αγορά και στο κρατικό μηχανισμό αποτελούν τα ισχυρότερα κυκλώματα διαπλοκής με μακροχρόνια δράση και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομία, στην εθνική ασφάλεια, στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Τρόποι καταπολέμησης υπάρχουν πολλοί. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση και μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να συγκρουστεί με αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/megala-epicheirhmatika-sumferonta-pisw-apo-to-skandalo-lathremporias-kausim#ixzz2tmC3PB8B

Comments Off on Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από το σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.