Μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή για την Μακεδονία και τους δύο αιχμάλωτους Στρατιωτικούς μας

Σε διαδήλωση κατά της Τουρκίας εξελίχθηκε το πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Κομοτηνή. Έγινε πορεία προς το τουρκικό Προξενείο και θυροκολλήθηκε αίτημα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Στην πορεία συμμετείχαν δεκάδες Συναγωνιστές μας από την Θράκη.

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε χθες με εντυπωσιακή συμμετοχή το δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που στο τέλος μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό Προξενείο της πόλης για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εδώ και 5 μήνες.

Αυτή τη φορά το συλλαλητήριο είχε πανθρακικό χαρακτήρα, αφού στην πρωτεύουσα της Ροδόπης μετέβησαν άνθρωποι από όλη τη Θράκη, κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης που δήλωσαν τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Λ. Ηρώων και Χαρ. Τρικούπη προς το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το οποίο περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεση τους ενάντια στην παρατεταμένη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, επετράπη σε τριμελή αντιπροσωπεία να θυροκολλήσει αίτημα σε ειδικό πίνακα που τοποθετήθηκε για το λόγο αυτό έξω από το τουρκικό Προξενείο.

Το αίτημα των διαδηλωτών:

«Ελευθερώστε τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτριο Κούκλατζη.

Αναφορικά με τη σύλληψη την 1η Μαρτίου 2018 και τη συνεχιζόμενη κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτριου Κούκλατζη, επειδή το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε παρά τις συνεχείς αιτήσεις αποφυλάκισης να συνεχιστεί η κράτηση τους, επειδή οι δύο Έλληνες κρατούνται χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον τους ώστε να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται, επειδή προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις τυχαίων διελεύσεων των συνόρων είτε από Έλληνες είτε από Τούρκους στρατιώτες διευθετούνταν στο παρελθόν επιτόπου στο επίπεδο των τοπικών στρατιωτικών αρχών των δύο πλευρών:

Ζητούμε από τις τουρκικές Αρχές να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους Έλληνες και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ζητούμε από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο, την Επιτροπή, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων σε οποιεσδήποτε επαφές ή επικοινωνίες, στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ζητούμε από τις τουρκικές Αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, αυτό που τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

Ζητούμε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή των Ελλήνων, τα κόμματα και όλους τους φορείς και θεσμούς της Ελλάδας, να προωθήσουν το ψήφισμα στην Τουρκία για να απελευθερωθούν ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτριος Κούκλατζης».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/megalh-sugkentrwsh-sthn-komothnh-gia-thn-makedonia-kai-tous-aichmalwtous-st#ixzz5M5UeOGak

Comments Off on Μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή για την Μακεδονία και τους δύο αιχμάλωτους Στρατιωτικούς μας

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.