Με «εντολή Σαμαρά» η έκρηξη τουρκικής προκλητικότητας

Με «εντολή Σαμαρά» η έκρηξη τουρκικής προκλητικότητας

Εκτός τόπου και χρόνου και έχοντας απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ένας αξιολύπητος πρωθυπουργός στέλνει στην αντίπερα του Αιγαίου όχθη το μήνυμα της απολύτου ηττοπάθειας και του ραγιαδισμού, ανάβοντας το πράσινο φως για περαιτέρω διεκδικήσεις και κορύφωση των επιθετικών, εχθρικών ενεργειών.

Από την Κύπρο όπου βρίσκεται προκειμένου σε συνεργασία με τον επίσης υποτακτικό πρόεδρό της να επιχειρήσουν να μετριάσουν τις κάκιστες εντυπώσεις από την μη αντίδραση στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση, η οποία συμπυκνώνει όλο το νόημα της πολιτικής που διέπει την κυβέρνησή του: «ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη»!

Πρόκειται σαφώς, για την αποτύπωση της ολοκληρωτικής παράδοσης της χώρας στις διαθέσεις του τουρκισμού, ο οποίος έχοντας απέναντί του μια πολιτική ηγεσία ραγιάδων, διεκδικεί όσα θεωρεί ότι μπορεί αναίμακτα να κερδίσει. Γιατί άλλωστε να μην το πράξει, από τη στιγμή που Αθήνα και Λευκωσία έχουν επίσημα διακηρύξει το νέο δόγμα «δουλεία και υποταγή».

Τα ίδια ψέματα τα οποία ο Σαμαράς μεταχειρίζεται για τα οικονομικά ζητήματα, χρησιμοποιεί και στα εθνικά μας θέματα: φαιδρότητες επικοινωνιακού χαρακτήρα, δίχως τον παραμικρό πρακτικό αντίκτυπο. Κατ’ αυτό τον τρόπο δύναται να περιγραφεί η συμπυκνωμένης αθλιότητας δήλωση: «η συνεργασία Αθηνών -Λευκωσίας δημιούργησε μια ομπρέλα ισχυρή και αποτρεπτική πάνω από την Κύπρο»!

Μόνο που την ομπρέλα αυτή τη βλέπουν μονάχα οι παράφρονες της κοινής πολιτικής Σαμαρά, Βενιζέλου και Αναστασιάδη και βεβαίως οι καλοπληρωμένοι δημοσιογραφικοί αυλοκόλακες. Αντιθέτως, οι Τούρκοι βλέπουν ανοιχτό το πεδίο για εντατικοποίηση των προκλητικών ενεργειών, έναντι ενός αντιπάλου που όχι μόνο έχει υψώσει λευκή σημαία, αλλά έχει προϋπογράψει και τους όρους παράδοσης, προτού καν πέσει τουφεκιά!

Προφανώς για τον Αντώνη Σαμαρά, ο ορισμός του θερμού επεισοδίου συνίσταται στην παρουσία τουρκικού στρατιωτικού σχηματισμού πλησίον της οικίας του στην Κηφισιά. Εντούτοις, η σκόπιμη προσπάθεια απαξίωσης και υποτίμησης του κινδύνου δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Χούντα του Μνημονίου είναι εξόχως επικίνδυνη για την Πατρίδα μας και την εθνική της κυριαρχία. Η διαβεβαίωση δε, από πλευράς Σαμαρά, ότι η διεθνής κοινότητα είναι στο πλευρό της κυβερνήσεως του ιδίου και εκείνης του Αναστασιάδη στην Κύπρο, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την ψυχική του ισορροπία.

Το πλέον δραματικό βεβαίως, δεν αφορά την ισορροπία ενός χρεοκοπημένου πολιτικού που μετρά μήνες προτού περάσει στο χρονοντούλαπο των αποτυχημένων της μεταπολίτευσης. Το μείζον ζήτημα, είναι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και η υπεράσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Όπερ σημαίνει πως έχουμε χίλιους λόγους για να ανησυχούμε, καθώς η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις πως η μοίρα της είναι συνυφασμένη με την ηττοπάθεια και την υποταγή.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/me-entolh-samara-h-ekrhjh-tourkikhs-proklhtikothtas#ixzz3IOENmNJe

Comments Off on Με «εντολή Σαμαρά» η έκρηξη τουρκικής προκλητικότητας

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.