Με την πολιτική του ραγιαδισμού συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού, λένε οι δημοσκοπήσεις

Κατηγορηματικά όχι σε νέο πάγωμα της οικονομίας από τους νεοέλληνες, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως και το τι λένε για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Όπως διαβάσαμε σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά αποτυπώνεται η απογοήτευση των πολιτών από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στο μεταναστευτικό, καθώς τους εγκρίνουν το 39,7% και το 29,4%,  ενώ οι πολίτες απαντούν κατηγορηματικά «όχι» στο ενδεχόμενο ενός νέου «lockdown» σε ποσοστό 70,5%.

Αδύνατο σημείο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, λοιπόν, κυρίως το θέμα λαθρομετανάστες, στο οποίο έχει αποτύχει πλήρως παρ’ όλη την περίεργα καλή θέληση του Ερντογάν, γιατί δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι έχουν σταματήσει να έρχονται οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Ας δούμε όμως τι λένε για τα ελληνοτουρκικά στην ίδια έρευνα οι πολίτες. Έξι στους δέκα υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά, όμως μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων υποστηρίζεται από το 53%.

Μόνο ένας στους δέκα πιστεύει ότι η Άγκυρα θα υποχωρήσει! Όμως, έξι στους δέκα υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση του ραγιαδισμού και των υποχωρήσεων…

Εάν η έρευνα είναι πραγματική, τότε είναι πολλή θλιβερή η κατάσταση και η στάση του λαού απέναντι στην τουρκική απειλή. Όμως, έτσι γινότανε πάντα, πάντοτε μία μειοψηφία πολεμούσε για το Έθνος και οι πολλοί σε όλες τις εποχές ήθελαν την ησυχία τους!

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Με την πολιτική του ραγιαδισμού συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού, λένε οι δημοσκοπήσεις