Μια δήλωση του πρώην Α/ΓΕΝ, η Διπλωματία και η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων από το πολιτικό σύστημα

Μια δήλωση του πρώην Α/ΓΕΝ, η Διπλωματία και η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων από το πολιτικό σύστημα

Η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνει ότι ζητούμε τη διπλωματική λύση

Δηλώσεις – φωτιά είχαμε από τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη, στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου:

«Η Ελλάδα για πολλά χρόνια δεν έχει επενδύσει στις ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του μνημονίου. Δεν είναι θέμα αλλαγής ισχύος. Δεν πίστευα ποτέ στους αριθμούς. Δεν είμαι πολεμοχαρής – ασχέτως αν πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι- αλλά θα πω ένα περιστατικό: 

Οι πύραυλοι που έχει ο Ελληνισμός (Κύπρος-Ελλάδα) μπορούν να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο δύο φορές. Είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, όμως η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της αρνήσεως επενδύσεων στην Άμυνα από την Ελλάδα και Κύπρο σε μεγάλο βαθμό σημαίνει ότι ζητούμε τη διπλωματική λύση. Να το πω διαφορετικά ότι μπορεί να έχουνε γίνει συζητήσεις τύπου Ζυρίχης-Λονδίνου για να πάμε να βρούμε με τον Α ή Β΄ τρόπο, συζητήσεις τέτοιες που στο παρελθόν ήταν καταστροφικές».

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά για ακόμα μια φορά δεν ειπώθηκαν στην ώρα τους. Τι κάνει τόσα χρόνια η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τις περικοπές στις Αμυντικές Δαπάνες; Γιατί επιτρέπουν την απαξίωση του Στρατεύματος;

Όσο για την διπλωματική οδό, πράγματι υπήρξε καταστροφική στο παρελθόν και εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Όπως όλα δείχνουν το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο μέλλον…

Comments Off on Μια δήλωση του πρώην Α/ΓΕΝ, η Διπλωματία και η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων από το πολιτικό σύστημα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.