Μια «δεύτερη ματιά» ρίχνουν στον Mister Tsipra τα γερμανικά συστημικά ΜΜΕ και διαπιστώνουν ότι είναι… καλό παιδί!

Μια «δεύτερη ματιά» ρίχνουν στον Mister Tsipra τα γερμανικά συστημικά ΜΜΕ και διαπιστώνουν ότι είναι… καλό παιδί!

Γράφει ο Αντίοχος 

Μετά το άρθρο-ανοικτή επιστολή του mister Tsipra προς τους αναγνώστες της γερμανικής συστημικής εφημερίδας Handelsblatt (που ήρθε αμέσως μετά τις κολακείες προς το πρόσωπό του από την εφημερίδα, ότι είναι «ανανεωτής» και «χαρισματικός» και ότι το παγκόσμιο κατεστημένο πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία»), η εφημερίδα του απαντάει.

Σημειωτέον, ότι ο Tsipras, στην ανοικτή επιστολή του ζητούσε από τους Γερμανούς πολίτες να μην φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Σε ανάλογο… ερωτικό ύφος, είναι η απάντηση της συστημικής εφημερίδας, με ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η δεύτερη ματιά στον Τσίπρα».

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το άρθρο αναφέρει τα εξής: «8. Ο κυβερνητικός συνασπισμός χαιρετίζει τους μετριοπαθείς τόνους. Οι οικονομολόγοι θεωρούν μερικές απαιτήσεις δικαιολογημένες. Ήδη στις αρχές του χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούνταν στο Βερολίνο σαν ένα φάντασμα που φοβίζει. Εάν ο χαρισματικός αρχηγός του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, απειλείται η Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, ψιθύριζε ένας Γερμανός υπουργός…. Μια εβδομάδα αργότερα φαίνεται ότι τα φαντάσματα εξαφανίστηκαν. Η γερμανική κυβέρνηση έλεγε πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και η καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε την προηγούμενη Πέμπτη «διανύσαμε μαζί μια μεγάλη απόσταση και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα διανύσουμε και την υπόλοιπη από κοινού».

Αντιστοίχως θετικά είναι και τα μηνύματα άλλων γερμανικών εφημερίδων για τον… φέρελπι πολιτικάντη. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξενεί εκτενές πορτραίτο του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή μια προεκλογική του επίσκεψη: «Οι υπολογισμοί του μπορούν να βγουν μόνο εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει ένα μεγάλο μέρος των οφειλών της και δοθεί πράγματι στη νέα κυβέρνηση περιθώριο διαπραγματεύσεων. Ως εκ τούτου διαπραγματεύεται όπως ακούει κανείς με σημαντικούς πρωταγωνιστές στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Και υπάρχει προσέγγιση. Οι οιωνοί δεν είναι κακοί για τον Τσίπρα».

Και βέβαια, οι Γερμανοί δε θέλουν να… καλοπιάσουν τον Tsipra με αυτά τα δημοσιεύματα (τα οποία –εκτός των άλλων- κονιορτοποιούν την κινδυνολογική προπαγάνδα της ΝΔ, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη δραχμή», κ.τ.λ. και καθησυχάζουν τους «νοικοκυραίους»). Αλλά, προφανώς έχουν πληροφορηθεί εκ των έσω για τις επαίσχυντες συμφωνίες που έχει ήδη υπογράψει με τους ανθρώπους της φράου Μέρκελ και τον… επιβραβεύουν.

(ΥΓ): Τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-deuterh-matia-richnoun-ston-mister-tsipra-ta-germanika-susthmika-mme-ka#ixzz3OuBx3Dr0

Comments Off on Μια «δεύτερη ματιά» ρίχνουν στον Mister Tsipra τα γερμανικά συστημικά ΜΜΕ και διαπιστώνουν ότι είναι… καλό παιδί!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.