Μυκήνες: Η εικόνα της ντροπής

Μυκήνες: Η εικόνα της ντροπής

Η Υπουργός Πολιτισμού της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για την φωτιά σε έναν από τους πλέον Ιερούς χώρους του Ελληνισμού, τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, με περισσό θράσος δήλωσε ότι το να βλέπει ο επισκέπτης και λίγο καμένο χώμα κάτω δεν είναι τίποτε το τρομερό!

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε τα λέει όλα. Αποκαΐδια δίπλα από έναν Αρχαίο θολωτό τάφο, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένους αρχαιολόγους ανήκει στον Αγαμέμνονα, τον Βασιλέα των Ελλήνων, στην εκστρατεία της Τροίας, σε έναν πόλεμο για τον οποίο γράφτηκε το πλέον αθάνατο και ηρωϊκό έπος της παγκοσμίου Ιστορίας, η Ιλιάδα!

Φωτιά, λοιπόν, εκεί στα ίχνη της Ιλιάδας, στους τάφους των Ατρειδών κι όσο για το “λίγο καμένο χώμα”, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι η Ανατολική πτέρυγα του Ανακτόρου, η περιοχή του Αρχαϊκού Ναού στην κορυφή του λόφου, το Δυτικό μέρος της Ακροπόλεως και η περιοχή όπου ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Μυκηνών! Και όλα αυτά είναι για την Λίνα Μενδώνη… “λίγο καμένο χώμα, που δεν πειράζει”!

Comments Off on Μυκήνες: Η εικόνα της ντροπής

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.