Νέα αιματηρά μέτρα για τον Έλληνα πολίτη – Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο Σαμαράς

dianomi__article

 

Νέα αιματηρά μέτρα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015 και του 2016 προβλέπει η Κομισιόν στην έκθεσή της ότι θα πρέπει να λάβει η Αθήνα. Όσον αφορά την τρέχουσα περίοδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι οι στόχοι του 2013 και του 2014 θα επιτευχθούν και αποφαίνεται ότι έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα και πρέπει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Στην 11σέλιδή της έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμάται πως η προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος έχει μπει και πάλι σε τροχιά μετά την παρ΄ ολίγον κατάρρευσή της πέρυσι, όταν οι μεταρρυθμίσεις «έπεσαν στον τοίχο» της πολιτικής κρίσης.

Επίσης, αναφέρει ότι από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνασπισμού το 2012, η Αθήνα έθεσε σε εφαρμογή τα νέα μέτρα λιτότητας που ζήτησαν οι πιστωτές της και κατάφερε να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012. Όσον αφορά τη διετία 2013-2014 η Κομισιόν τονίζει ότι η Αθήνα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το συγκεκριμένο διάστημα, προβλέποντας ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εξαιρουμένων των πληρωμών τόκων το τρέχον έτος και πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2014. Μάλιστα, σημειώνεται ότι η Αθήνα μείωσε το έλλειμμα προϋπολογισμού κατά τα δύο τρίτα από το 2009, στο 6% περίπου του ΑΕΠ πέρυσι. Όσον αφορά, όμως, τη διετία 2015-2016, διάστημα για το οποίο έχει τεθεί στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα να κυμανθεί στο 3% και στο 4,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα, η Κομισιόν εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί νέους τρόπους να εξοικονομήσει δαπάνες για να μπορέσει να τους πετύχει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην 11σέλιδη έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Αθήνα θα χρειαστεί νέα δημοσιονομικά μέτρα, ισοδύναμα με το 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και το 2,2% του ΑΕΠ το 2016 για να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις, σύμφωνα με την Κομισιόν. Μάλιστα, στο Reuters υπολογίζει πως βάσει των εκτιμήσεων της ελληνικής κυβέρνησης για το ονομαστικό ΑΕΠ της διετίας αυτής, οι εκτιμήσεις της Κομισιόν μεταφράζονται σε «τρύπα» σχεδόν 8 δισ. ευρώ. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο εκτιμά ότι η όποια απαίτηση για νέες περικοπές δαπανών πιθανότατα θα προκαλέσει τριβές μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. «Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού έχει δηλώσει πως η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερη λιτότητα έπειτα από τρία έτη σκληρού προϋπολογισμού και οδυνηρών μισθολογικών περικοπών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

H Κομισιόν, από την πλευρά της, αναφέρει πως το εάν συνεχίζει να υπάρχει τρύπα, το ακριβές μέγεθός της και το πώς αυτή θα καλυφθεί θα συζητηθεί μεταξύ Αθήνας και πιστωτών τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι ελληνικές αρχές -σύμφωνα με την έκθεση- δεσμεύτηκαν επίσης να λάβουν πρόσθετα μέτρα εάν υπάρξει τελικά δημοσιονομικό κενό τη διετία 2013-14. Και τούτο διότι δύο παρεμβάσεις που υπήρχαν στο μνημόνιο (αύξηση τιμών εισιτηρίων και εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών) δεν έχουν προς το παρόν εφαρμοστεί με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας λόγω των καλύτερων, από τις αναμενόμενες, δημοσιονομικών επιδόσεων.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα και πάλι θα δεσμευτεί να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει στον Ελληνικό λαό για να δηλώσει την πλήρη υποταγή της στους ξένους δανειστές. Τα αποτελέσματα των συνεχών πιέσεων από την αποτυχημένη φοροεισπρακτική πολιτική που μας έχει επιβάλλει η τραγική συγκυβέρνηση είναι η ανεργία, η εξαθλίωση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Απαιτείται άμεση καταγγελία του μνημονίου. Μόνη λύση μία εθνική ηγεσία, που με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί στην ανθελληνική πολιτική των τοκογλύφων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neoi-aimathroi-foroi-gia-ton-ellhna-polith-pou-einai-h-anaptujh-pou-uposche#.UZFQUbWePRM#ixzz2TCvpR5L7

Comments Off on Νέα αιματηρά μέτρα για τον Έλληνα πολίτη – Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο Σαμαράς

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.