Νέα “διάβαση” για τα τουρκικά άρματα μάχης στον Έβρο – Φτιάχνουν νέα γέφυρα!

Κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν βάλει μυαλό από το τουρκικό σχέδιο «Βαριοπούλα» το οποίο προέβλεπε τουρκική επίθεση στην δυτική Θράκη μέσω του Έβρου και τώρα ετοιμάζουν νέα γέφυρα η οποία θα μπορεί να χρησιμεύσει και ως διάβαση για τα τουρκικά άρματα μάχης  στην περιοχή της διόδου Κήπων – Υψάλων.

Τη συμφωνία πρόκειται να υπογράψουν  την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο θα υπογράψει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργου (ΜΕΣΠΕ), ενώ από τουρκικής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χαμπίμπ Σολούκ (M.Habib Soluk).

Παρόντες στην τελετή της υπογραφής θα είναι: ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνταντίνος Κατσιμίγας, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν (Tuğrul Biltekin), υπηρεσιακοί παράγοντες της Τουρκίας και η Μεικτή Ομάδα Εργασίας των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη της εξαμελούς Μεικτής Ομάδας Εργασίας των δύο χωρών, η οποία είναι υπεύθυνη για τον τεχνικό και διαχειριστικό συντονισμό της μελετητικής ωρίμανσης του έργου και της προετοιμασίας για τη δημοπράτηση και υλοποίησή του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments Off on Νέα “διάβαση” για τα τουρκικά άρματα μάχης στον Έβρο – Φτιάχνουν νέα γέφυρα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.