Νέα θεωρία γελοία θεωρία ΣΥΡΙΖΑ για το “ΟΧΙ”

29603Σε αμηχανία βρίσκονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι πάσης φύσεως αριστεροί. Από τη μία δεν έχουν καμιά σχέση με τους εθνικούς αγώνες του λαού μας και αναγκάζονται με τα χίλια ζόρια να το παίξουν και ολίγον… πατριώτες, κι από την άλλη δεν πείθουν όταν λένε πως το «ΟΧΙ» δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο κοιμώμενος την ώρα της κρίσεως λαός.

Έτσι, εφευρίσκουν διάφορες θεωρίες, πέφτουν σε συνεχείς αντιφάσεις και στο τέλος… εξευτελίζονται. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, η εβδομαδιαία αριστερίστικη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Εποχή» διοργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα «την άνοδο του Μεταξά στην εξουσία, το αντιφασιστικό ΟΧΙ και το σημερινό πολιτικό στοίχημα της αναθεώρησης της ιστορίας του 20ου αιώνα». Εκεί λανσαρίστηκε –για πρώτη φορά- μια ακόμα θεωρία που σκοπό έχει να συκοφαντήσει τον Ι. Μεταξά και να υποβαθμίσει το ρόλο του στο Έπος. Ιδού:

«Στην αρχή του πολέμου τόσο ο Μεταξάς όσο και η ηγεσία του στρατού πίστευαν ότι ο πόλεμος θα διαρκούσε λίγο και ότι η νίκη των ιταλικών φασιστικών δυνάμεων θα ήταν δεδομένη. Παρ’ όλα αυτά, ο ηρωικός αγώνας των απλών φαντάρων, και των κατώτερων αξιωματικών άλλαξε τη ροή των πραγμάτων».

Όσο κι αν προσπαθούν να «ψηλώσουν», είναι πολύ μικροί για να πιάνουν αυτοί οι αμερικανολιγούρηδες στο στόμα τους Τιτάνες όπως ο Ι. Μεταξάς!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-thewria-geloia-thewria-suriza-gia-to-ochi#ixzz2jCJJzLma

Comments Off on Νέα θεωρία γελοία θεωρία ΣΥΡΙΖΑ για το “ΟΧΙ”

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.