Νέο μνημόνιο προανήγγειλε ο Ντράγκι

Πριν από λίγες ημέρες το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είπε το προφανές, ότι δηλαδή θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, αφού η απεξάρτηση της Ελλάδας από τις «δόσεις» των διεθνών τοκογλύφων δεν είναι εφικτή. Αυτό, φυσικά, ήταν αναμενόμενο, αφού δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως γίνανε πολλές ενέργειες διάλυσης της Ελληνικής Οικονομίας, με σκοπό την περαιτέρω και ισόβια εξάρτηση της χώρας μας από τους διεθνείς τοκογλύφους και τις «δόσεις» τους.

Το μόνο που ενδιαφέρει, αποδεδειγμένα, την κυβέρνηση είναι τα «ψηφαλάκια» και έτσι φτάσαμε μέχρι του τραγελαφικού σημείου να ακούμε τον πρωθυπουργό να διαιρεί το μηδέν, δηλαδή να μοιράζει σε παροχές το «πρωτογενές πλεόνασμα», το οποίο όπως όλοι πλέον γνωρίζουν δεν υπάρχει, όπως έγραψε χαρακτηριστικά και το Bloomberg. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός έσπευσε να το μοιράσει με την κρυφή ελπίδα να κοροϊδέψει κανέναν, μπας και τον ψηφίσει.

Έτσι καθίσταται αναπόφευκτος ο ερχομός ενός νέου μνημονίου και ενός νέου συνεπαγώμενου πακέτου μέτρων, το οποίο θα πλήξει την Ελληνική Κοινωνία. Έτσι σιγά – σιγά αρχίζουν και προετοιμάζουν την κοινωνία, για να υποδεχτεί τα νέα μέτρα. Μέχρι και ο Στουρνάρας το ομολόγησε στην Βουλή, με αλαζονικό πάντα τρόπο. Σήμερα, το προανήγγειλε και ο Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κάνοντας λόγο για διάρκεια μέχρι το 2016 του προγράμματος του ΔΝΤ, δηλαδή για όσους δεν το κατάλαβαν προανήγγειλε άλλα δύο χρόνια καταστροφής, πόνου, αυτοκτονιών και μέτρων.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο πόνος θα κρατήσει άλλα δύο χρόνια μόνο, αφού ανέτως μία παρόμοια παράταση μπορεί να δοθεί το 2015 με ανάλογη δήλωση του αντίστοιχου συνεχιστή του κ. Ντράγκι, αν δεν είναι ακόμα αυτός. Η μνημονιακή πολιτική είναι αδιέξοδη. Το έχουμε τονίσει πολλάκις. Αν δεν αντιστραφεί η πορεία με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και πραγμάτωση του συνόλου των θέσεων της Χρυσής Αυγής για την ελληνική οικονομία, οι Έλληνες θα ακούνε την μία παράταση μετά την άλλη, έως ότου φτάσουμε στον πάτο και η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί πλήρως. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-mnhmonio-proanhggeile-o-ntragki#ixzz2hbMU7hVp

Comments Off on Νέο μνημόνιο προανήγγειλε ο Ντράγκι

Filed under Οικονομία

Comments are closed.