ΞΥΠΝΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ, ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!

assets_LARGE_t_175762_53481793

Eκεί όπου έδενε τα πυρπολικά του ο Ανδρέας Μιαούλης ενδεχομένως να κυματίζει σύντομα η τουρκική σημαία! Όπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου «πακέτου» με τις μαρίνες, που αφορά τον Αλιμο, τη Νέα Επίδαυρο, τον Πόρο και την Υδρα, βρίσκεται στα τελειώματά του, με επικρατέστερους «μνηστήρες» Τούρκους μεγαλοεπενδυτές.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στην οποία έχουν περάσει 11 επενδυτικά σχήματα, θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους και πιθανόν το λιμάνι της Υδρας να περάσει στην ιδιοκτησία εκατομμυριούχων από τη γειτονική χώρα, όπως ήδη έχει γίνει με τις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καλαμάτας και της Μυτιλήνης.
Στο νησί της Υδρας οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί, αλλά οι αρμόδιοι είναι χαρακτηριστικά απόντες. Να σημειωθεί ότι κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού λιμανιού της Ύδρας και κυρίως κατά της διαχείρισης και εκμετάλλευσης από τουρκική εταιρία τάσσεται με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του νησιού του Αργοσαρωνικού.

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λήφθηκε ομόφωνα, διαλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:«Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει ομόφωνα για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεση του Δήμου Ύδρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας στην ιδιωτικοποίηση του ιστορικού λιμανιού της Ύδρας. Πολλώ δε μάλλον στην πιθανότητα ανάληψης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης του ιστορικού λιμανιού μας από τουρκική εταιρία. ΗΎδρα για ιστορικούς και μόνο λόγους δεν αντέχει σε μια τέτοια παραχώρηση».

Επιπλέον, τόσο ο Δήμος Ύδρας όσο και το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Μεταξύ των διεκδικητών του λιμανιού της Ύδρας είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus του Ferit Şahenk, που μέσα σε έναν μήνα σάρωσε τον ομοεθνή ανταγωνιστή του, τον όμιλο Koc, βάζοντας πόδι πέραν του Φλοίσβου (όμιλος Λάτση) και στις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας και της Ζέας, μέσω της εξαγοράς από την D-Marin του 50% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη, που τις εκμεταλλεύεται.

Δημοκρατία

Comments Off on ΞΥΠΝΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ, ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.