Οδηγούν τον κόσμο στην απελπισία – Στα ύψη η ανεργία

Στο 34% εκτιμά ότι θα ανέλθει το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με έρευνα που εκπόνησε. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου. Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα εκτιμά ότι, η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που το συγκρίνει με το “σχέδιο Μάρσαλ” που θα χρηματοδοτούνταν από οργανισμούς της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».

Εξάλλου, αλλάζουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. Συγκεκριμένα αναμένεται να μειωθούν από 450 σε 400 οι ημέρες επιδότησης σε διάστημα τετραετίας. Έτσι όσοι άνεργοι συμπληρώνουν την προηγούμενη τετραετία από την υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, 400 ημέρες επιδότησης, θα χάνουν το δικαίωμα της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας που φθάνει τα 360 ευρώ το μήνα.

Στην Ελλάδα του μνημονίου, η πείνα του Ελληνικού Λαού συνεχίζεται. Η χώρα διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Η τρόικα απαιτεί περισσότερα και οι τραγικοί πολιτικάντηδες προσφέρουν απλόχερα τον ιδρώτα των Ελλήνων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατηφόρα θα συνεχιστεί, ενώ η οικονομική ανάπτυξη της χώρας φαντάζει πλέον σαν ανεκπλήρωτο όνειρο και φανερώνει τα ψέμματα που εύκολα ξεστομίζει ο Σαμαράς. Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποτινάξει από πάνω του τον ζυγό της χούντας του μνημονίου, που μόνη της επιδίωξη είναι να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο, διώκοντας τους πολιτικούς αντιπάλους. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/odhgoun-ton-kosmo-sthn-apelpisia-sta-upsh-h-anergia#.Uk70T9LwmY0#ixzz2gm22ljmX

Comments Off on Οδηγούν τον κόσμο στην απελπισία – Στα ύψη η ανεργία

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.