Οικουμενιστικό κήρυγμα Ιερώνυμου στην φυλλάδα του Μπόμπολα

Οικουμενιστικό κήρυγμα Ιερώνυμου στην φυλλάδα του Μπόμπολα

Τον φαναριώτικο οικουμενισμό ζήλεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Έθνος», δήλωσε: «εάν μία τόσο δραματική κρίση, όπως το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό, δεν σταθεί ικανή να άρει τις προαιώνιες δογματικές διαφορές ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες, τότε δεν έχει νόημα κανένας λόγος περί αγάπης, στοιχείο που αποτελεί τον ουσιώδη πυρήνα του Χριστιανισμού».

Προφανώς, για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, «αγάπη» δεν είναι η τήρηση του δόγματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά η αθέτηση και παραχάραξη αυτού προς όφελος της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε βεβαίως ποια σχέση έχει το «Προσφυγικό» με τις δογματικές διαφορές μεταξύ Ορθοδοξίας και Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Προφανώς, χρησιμοποιείται ως πρόφαση για την ενίσχυση των προσπαθειών που έχουν ως στόχο την περιβόητη «ένωση των Εκκλησιών».

Από τη δήλωση αυτή προκύπτει ξεκάθαρα ότι πρωτεύων στόχος της αυριανής επίσκεψης στη Λέσβο δεν είναι η έκφραση αλληλεγγύης προς τους «πρόσφυγες», αλλά η προώθηση της οικουμενιστικής πορείας που ακολουθούν οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες.

Στην εποχή της σύγχυσης που ζούμε, ο «ανθρωπισμός» χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την νόθευση της πίστης και κάθε υψηλού ιδανικού.

Οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες δεν έχουν κανένα λόγο να υποκύπτουν στην πολιτική ορθότητα, αλλά να συμβάλλουν στην ενότητα της Εκκλησίας με την ζώσα παράδοση των Αγίων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oikoumenistiko-khrugma-ierwnumou-sth-fullada-tou-mpompola#ixzz45jlHCXXS

Comments Off on Οικουμενιστικό κήρυγμα Ιερώνυμου στην φυλλάδα του Μπόμπολα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.