Οινούσσες: τούρκοι επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τη Θεία Λειτουργία στο νησάκι Παναγιά – Τελέστηκε η Ανάσταση ως απάντηση στην προκλητικότητα!

Οινούσσες: τούρκοι επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τη Θεία Λειτουργία στο νησάκι Παναγιά - Τελέστηκε η Ανάσταση ως απάντηση στην προκλητικότητα!

Σε ηχηρή απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος μαζί με ομάδα κατοίκων. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο του νησιού της Παναγιάς ως απάντηση στην προσπάθεια της τουρκίας να αμφισβητήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνικότητα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη “θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος”.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του ξεκαθαρίσε πως κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία”.

Έτρεψαν τους τούρκους σε φυγή με …ψαλμούς

Πάντως οι τουρκικές απειλές δεν έλειψαν. Σκάφος προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο Παναγιά. Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι τούρκοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.

Θα πρέπει να σημειώσοουμε ότι ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

Μιλώντας με φλογερό πατρικό και πατριωτικό λόγο στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας και επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος τόνισε ότι «οι στρατιώτες του Έθνους δεν φρουρούν μόνο μια λωρίδα ελληνικής γης, αλλά υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους, τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, τις οικογένειες, τους τάφους των προγόνων, την ίδια την ταυτότητα και υπόσταση του Έθνους».

Ο ταξίαρχος κ. Γ. Μπικάκης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τις ευχές και την τελετή της Αναστάσεως, που τέλεσε πρώτα στην νησίδα της Παναγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 96ΑΔΤΕ είναι πανέτοιμοι να επιτελέσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας.

Την Μεγάλη Παρασκευή, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων μας στο Αιγαίο, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Συγκεκριμένα, στην καθιερωμένη συνάντηση των επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Χίου, ο μητροπολίτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα λιτανεύουν μαζί μας και τα νησιά μας που ανήκουν στην εκκλησιαστική, τη μητροπολιτική μου περιφέρεια και την Ελλάδα πατρίδα μας. Τα Ψαρά, τα Αντίψαρα, η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά Οινουσσών».

Διαβάστε επίσης: Συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στις Οινούσσες: Αλλεπάλληλες παραβιάσεις από θαλάσσης και αέρος – Επιχείρησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkoi-epecheirhsan-na-parenochlhsoun-th-theia-leitourgia-sto-nhsaki-panag#ixzz47Kvye3ju

Comments Off on Οινούσσες: τούρκοι επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τη Θεία Λειτουργία στο νησάκι Παναγιά – Τελέστηκε η Ανάσταση ως απάντηση στην προκλητικότητα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.