Οι ΗΠΑ δεν δίνουν στην Ελλάδα πυραυλικά συστήματα, που έχουν δώσει στην Τουρκία…

Οι ΗΠΑ δεν δίνουν στην Ελλάδα πυραυλικά συστήματα, που έχουν δώσει στην Τουρκία…

Η αμερικανόδουλη προπαγάνδα που κυριαρχεί στα ΜΜΕ πως θα δικαιολογήσει αλήθεια το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει δώσει στην Τουρκία οπλικά συστήματα, που αρνείται να δώσει στην Ελλάδα; Πως θα το δικαιολογήσουν αυτό όταν μας λένε ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό μας και είναι ενάντια στον Ερντογάν;

Όπως επίσημα έγινε γνωστό, οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν άδεια εξαγωγής στα πυραυλικά συστήματα cruise αέρος-εδάφους και αέρος επιφανείας AGM-158A Joint Air to Surface Standoff Missile (JASSM) και AGM-84H/K SLAM-ER στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 50/52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα τα μεν πρώτα έχουν πουληθεί χωρίς πρόβλημα και χωρίς να υπάρχει άρνηση σε Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Πολωνία, που χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς μαχητικά F-16 με την Πολεμική μας Αεροπορία, τα δε δεύτερα, τα βλήματα AGM-84H/K SLAM-ER, χρησιμοποιούνται εδώ και 15 χρόνια από την Τουρκία! Αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η Τουρκία έχει πλεονέκτημα με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Συνεχείς παραβιάσεις: Συνεχίστηκαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά. Συνολικά 14 τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16, δύο CN-235 και έξι ελικόπτερα) προέβησαν σε έξι παραβιάσεις και 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Comments Off on Οι ΗΠΑ δεν δίνουν στην Ελλάδα πυραυλικά συστήματα, που έχουν δώσει στην Τουρκία…

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.