Οι μεγιστάνες του πλούτου πουλάνε τις τραπεζικές μετοχές και αγοράζουν χρυσό

Οι μεγιστάνες του πλούτου πουλάνε τις τραπεζικές μετοχές και αγοράζουν χρυσό

Με αφορμή και όχι αιτία τον περίφημο κορωνοϊό αλλάζουν τα πάντα σε ολόκληρο τον κόσμο με τρόπο τέτοιο ώστε οι λαοί να αποδεχθούν παθητικά μια σκληρή τυραννία, την τυραννία του χρήματος, της περίφημης παγκοσμιοποίησης. Ίσως αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σαν καπιταλισμό καταρρέει και στην θέση του φτιάχνουν κάτι άλλο… και για τον λόγο αυτό ξεπουλάνε οι μεγιστάνες του πλούτου τις μετοχές τους σε τράπεζες και αγοράζουν χρυσό.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Buffett, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που είχε εκφραστεί στο παρελθόν εντελώς απαξιωτικά για όσους αποταμιεύουν σε χρυσό.

Ο 90χρονος μεγιστάνας των χρηματιστηρίων Warren Buffet, που έχει περιουσία 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το δεύτερο τρίμηνο του 2020 πουλάει τις τραπεζικές μετοχές και αγοράζει χρυσό!

Η Buffets Berkshire Hathaway πούλησε το 62% των περιουσιακών της στοιχείων στην τράπεζα JP Morgan Chase και το 26% της συμμετοχής της στο Wells Fargo, γράφει η The Economic Times . Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού ο Buffet μείωσε επίσης τις επενδύσεις του σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και επένδυσε σε στην Barrick Gold Corp., έναν γίγαντα στη μεταλλευτική βιομηχανία. Το γεγονός ότι ο Buffet επενδύει σε χρυσό δείχνει πολλά…

Θέλουν στην θέση του καπιταλισμού με τα λησταρχεία των λαών, τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια να φτιάξουν κάτι άλλο, όμως η Ιστορία είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές τα σχέδια μένουν σχέδια και προκύπτει τελικά το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα! Ας ευχηθούμε να συμβεί αυτό.

Comments Off on Οι μεγιστάνες του πλούτου πουλάνε τις τραπεζικές μετοχές και αγοράζουν χρυσό

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.