Οι “μικροί συμβιβασμοί”, το μεγάλο… Μνημόνιο που φέρνει η ΝΔ και η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Οι “μικροί συμβιβασμοί”, το μεγάλο... Μνημόνιο που φέρνει η ΝΔ και η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση χαρακτηρίσει ως “μεγάλη εθνική νίκη” την συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης, έβρισκε ως «πολύ δυσλειτουργική» την πρόταση που ΑΠΑΙΤΕΙ μηχανισμούς ελέγχου από Κομισιόν και Συμβούλιο, που θα αποφασίζουν για την εκταμίευση των «δόσεων» ανάλογα τις «μεταρρυθμίσεις» των κρατών, δηλαδή νέο μνημόνιο, όσο και αν αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν την λέξη αυτή.

Κυβερνητικές πηγές δήλωναν μέχρι προχθές, ότι η Αθήνα διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί με αφορμή τις διαπραγματεύσεις των 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση. Όταν ακούτε ότι “η Αθήνα διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί” και όχι την κατηγορηματική δήλωση ότι δεν θα δεχθεί Μνημόνιο, αυτό ισοδυναμεί με αποδοχή μνημονίου και προετοιμασία της κοινής γνώμης προς αυτό! Αυτό προκύπτει και από το ότι σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, όλοι πρέπει να κάνουν ορισμένους μικρούς συμβιβασμούς…

Όπως και έγινε! Αυτοί “οι μικροί συμβιβασμοί” φέρνουν ένα… μεγάλο μνημόνιο που φαίνεται ότι θα είναι πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα.

Για αντίδραση στα σχέδια της Ευρώπης των τοκογλύφων, για αντίδραση ενάντια στο νέο μνημόνιο, που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη φτώχια και θα οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία, ούτε λέξη από το πολιτικό κατεστημένο. Ούτε λέξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τηρεί μια στάση ένοχης σιωπής και περιμένει πολιτικάντικα την πολιτική φθορά της ΝΔ.

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Οι “μικροί συμβιβασμοί”, το μεγάλο… Μνημόνιο που φέρνει η ΝΔ και η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ