Οι ξένοι διατάσσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές για να μην συντριβούν…

Οι ξένοι διατάσσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές για να μην συντριβούν…

Μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης γνωρίζαμε ότι το ΚΚΕ ήταν το κόμμα εκείνο το οποίο έπαιρνε απευθείας γραμμή από το εξωτερικό δίχως κανένα πρόσχημα. Γι αυτό, άλλωστε, είχε το προσωνύμιο «ΚΚΕ εξ» από τους άσπονδους «φίλους» του. Σήμερα, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, τον ρόλο αυτό σπεύδει να καλύψει η εγχώρια κεντροαριστερά.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σε καθεστωτική φυλλάδα ότι: «Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο επιθυμούν να δουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οι Μάρτιν Σουλτς και Χάνες Σβόμποντα, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν οι δύο επικεφαλής των ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Στρασβούργο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Κοινώς, η Δημοκρατική Αριστερά είναι ευπρόσδεκτη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθεί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με τις άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με παράγοντες το ΠΑΣΟΚ, κοινή θέση και των τριών όπως εκφράστηκε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση είναι να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος σε κοινό ψηφοδέλτιο όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσώπων που εκφράζονται από την πλατφόρμα του ΕΣΚ και την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν.

Οι κ.κ. ΣουλτςΣβόμποντα και Βενιζέλος συζήτησαν και για τη Συνδιάσκεψη για την Ελιά που έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμφώνησαν ότι πρέπει να προχωρήσει χωρίς κανέναν αποκλεισμό προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Η Χαριλάου Τρικούπη μετά τη συνάντηση των τριών στο Στρασβούργο επαναλαμβάνει ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη είναι πάντα ανοιχτή προς τη Δημοκρατική Αριστερά. Ωστόσο επισημαίνει ότι οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Με απλά λόγια δυο ξένοι, ο Σουλτς και ο Σβόμποντα, είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν το απόλυτο κουμάντο σε δυο κόμματα τα οποία εδρεύουν μεν στην Ελλάδα αλλά το «εργοστάσιο» που τα παρήγαγε βρίσκεται στο εξωτερικό. Έχουμε, δηλαδή, μια ξεκάθαρη ξένη παρέμβαση στην λειτουργία κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, τα οποία απ΄ότι δείχνει η στάση τους επικροτούν αυτή την παρέμβαση στην εσωκομματική τους λειτουργία. Εκτός του ότι λειτουργούν, παρέα με τη ΝΔ του Σαμαρά φυσικά, ως εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν κρύβουν την ξενοδουλεία και την εξάρτηση που τους διέπει.

Από εκεί και πέρα, βεβαίως, το πολιτικό συμπέρασμα το οποίο βγαίνει απ΄όλα αυτά είναι ότι οι επιθυμίες των ευρωπαίων σοσιαληστών δείχνουν και την απογοήτευσή τους για την επερχόμενη εκλογική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡΑν κατέβουν μόνα τους τα δυο αυτά αποκόμματα είναι σίγουρο ότι θα καταποντιστούν, αφού το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη ευρωβουλευτή (4,3%) αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Γι αυτό και τα εξ Ευρώπης αφεντικά τους θέλουν να τους δουν σ΄ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο μήπως και σωθεί η κατάσταση. Όση βοήθεια, όμως, κι αν παίρνουν από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης η προσπάθειά τους είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.

Σε λίγους μήνες, μετά την διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών που θα φέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών, η εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά θα αποτελεί ένα υπαρκτό γεγονός…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-jenoi-diatassoun-pasok-kai-dhmar-na-kateboun-mazi-stis-eurwekloges-gia-n#ixzz2sXgBxN5r

Comments Off on Οι ξένοι διατάσσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές για να μην συντριβούν…

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.