Οι τούρκοι δέσμευσαν μέχρι και το αεροδρόμιο της Ρόδου για στρατιωτική άσκηση! Το ΥΠΕΞ «αντέδρασε» μέσω… επιστολής

Οι τούρκοι δέσμευσαν μέχρι και το αεροδρόμιο της Ρόδου για στρατιωτική άσκηση! Το ΥΠΕΞ «αντέδρασε» μέσω… επιστολής

Στρατιωτική άσκηση και μάλιστα με παρουσία διεθνών παρατηρητών διεξάγει αυτές τις ημέρες η τουρκία στον χώρο του Ανατολικού Αιγαίου, παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και την τερματική περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου.

Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση δεν έτυχε αρμόζουσας απαντήσεως από το ΥΠΕΞ, αφού η μόνη αντίδραση προήλθε από τον πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα, Κυριάκο Λουκάκη, ο οποίος με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους.

Το λυπηρό της όλης υποθέσεως είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Πρέσβη δεν έτυχε ανάλογης υποστηρίξεως από την Αθήνα, αφού η άσκηση θα διεξαχθεί κανονικότατα χωρίς καμία αντίδραση.

Η κίνηση του Πρέσβη ήταν, βεβαίως, μία κάποια πρώτη αντίδραση, όμως δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η χώρα να μείνει μονάχα με αυτή την αντίδραση ενός ανδρός. Η παρουσία ξένων δυνάμεων, ως παρατηρητών, θα συνιστά «νομιμοποίηση» των αξιώσεων της τουρκίας σε διεθνές επίπεδο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, που πάντα είναι έτοιμες – παρά τις περικοπές και την απαξίωση από τους πολιτικάντηδες (ενδεικτικό ότι ο Καμμένος τους έχει περιορίσει στα χοτ σποτ και στα… γενέθλιά του) – να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, θα πρέπει να λάβουν εντολή να δείξουν σε όλους ότι εδώ είναι Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-tourkoi-desmeusan-mechri-kai-to-aerodromio-ths-rodou-gia-stratiwtikh-ask#ixzz4hX9m1Guu

Comments Off on Οι τούρκοι δέσμευσαν μέχρι και το αεροδρόμιο της Ρόδου για στρατιωτική άσκηση! Το ΥΠΕΞ «αντέδρασε» μέσω… επιστολής

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.