Οργιάζει ο ανθελληνισμός στην Αλβανία

Οργιάζει ο ανθελληνισμός στην Αλβανία

Καμία αντίδραση από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση των Αθηνών

Εκδηλώσεις ανθελληνισμού και προκλήσεων έχουν ξεκινήσει από τα Τίρανα και ολοκληρώθηκαν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι εκδηλώσεις των Τσάμηδων προβάλλονται εκτενώς σε μέρος του Τουρκικού τύπου με τίτλους όπως «ελληνική γενοκτονία» και φράσεις όπως «οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τους μουσουλμάνους».

Το επίσημο κόμμα των Τσάμηδων αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις κάθε χρόνο διοργανώνουν βδομάδα αφιερωμένη στη «Γενοκτονία» προβάλλοντας τα αιτήματα για επιστροφή των περιουσιών τους και ελεύθερης κίνησης στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διήμερο οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Κονίσπολη, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Αν κάτι πραγματικά ξεχώρισε ήταν οι εμπρηστικοί λόγοι του Σεπτίμ Ιντρίζι, προέδρου του κόμματος των Τσάμηδων που κατά το παρελθόν συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό του Έντι Ράμα.

Ο Ιντρίζι καταφέρθηκε με μένος εναντίον του Ελληνισμού, που ζει στην Αλβανία και όχι μόνο στην Βόρειο Ήπειρο, αλλά ακόμη και στα Τίρανα για το ζήτημα της επικείμενης απογραφής πληθυσμού με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό.

Επίθεση εξαπέλυσε και για την λειτουργία των Ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων, υποστηρίζοντας ότι σκοπός είναι «να οριοθετηθεί η Βόρειος Ήπειρος»!

Comments Off on Οργιάζει ο ανθελληνισμός στην Αλβανία

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.