Ο Βαρθολομαίος… ευχαρίστησε τον Ερντογάν! “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”

Ο Βαρθολομαίος… ευχαρίστησε τον Ερντογάν! “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”

Λίγες μόνον ημέρες μετά την πρόκληση της Τουρκίας να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Βαρθολομαίος έσπευσε να ευχαριστήσει τον “Σουλτάνο” (ή μήπως νέο “χαλίφη” των μωαμεθανών;) Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και την τουρκική προεδρία, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρόεδρος Ερντογάν για τις εργασίες αποκατάστασης της Μονής της Παναγίας Σουμέλα στην Τραπεζούντα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έσπευσε να ευχαριστήσει τηλεφωνικώς τον Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Μονής μετά τις εργασίες αποκατάστασης, μόνο που στην Μονή δεν πρόκειται να τελεστεί Λειτουργία στην Μεγάλη Εορτή της 15ης Αυγούστου!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Δε θα πραγματοποιηθεί εφέτος η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου.

Τοῦτο φέρον εἰς γνῶσιν τῶν ἐνδιαφερομένων τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἐπικαλεῖται ἐπ᾿ αὐτούς καί ἐπί πάντας τήν χάριν καί τήν ἄμαχον προστασίαν τῆς Παναγίας τῆς Σουμελιώτισσας.

Τῇ 28ῃ Ἰουλίου 2020

Ἐκ τῆς Μεγάλης Πρωτοσυγκελλίας»

Comments Off on Ο Βαρθολομαίος… ευχαρίστησε τον Ερντογάν! “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.