Ο Βενιζέλος κάρφωσε τον δοτό πρωθυπουργό: Δεν την βγάζει ο Σαμαράς μέχρι το τέλος του χρόνου

Σε αφανισμό οδηγείται και το ΠΑΣΟΚ που δεν ξέρει πού να κρυφτεί

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ Κυριακάτικης εφημερίδας για τους τριγμούς στην συγκυβέρνηση του Μνημονίου και την επερχόμενη κατάρρευσή της. Βέβαια, δεν χρειάζεται κάποιο ρεπορτάζ για να διαπιστώσει κάποιος πως η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά πνέει τα λοίσθια.

Όπως γράφεται «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραδέχτηκε σε συνεργάτες του: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές».

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει την Χαρ. Τρικούπη που υποπτεύεται ότι ο Σαμαράς στοχεύει στο κάτι παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ, αυτονόητα, «ξορκίζει» τις βουλευτικές εκλογές. Με δεδομένο πως ο Βενιζέλος προωθεί την σύμπλευση με τους «58», αλλά μόνο στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κινδυνεύει -αν στηθούν τρεις κάλπες- να βρεθεί με τρία ονόματα: Στις ευρωεκλογές να κατέβει ως Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, στις εθνικές να δοκιμαστεί ως ΠΑΣΟΚ και στις δημοτικές με το όνομα των κατά τόπους παρατάξεων. Ένα κόμμα σε σύγχυση δηλαδή, που το μόνο που δεν αντέχει αυτή τη στιγμή είναι οι πολλαπλές κάλπες.

Τα μηνύματα που παίρνουν από τις δημοσκοπήσεις σε καμία περίπτωση δεν δίνουν σαφή εικόνα της κατάστασης και στην Χαριλάου Τρικούπη είναι διατεθειμένοι να περιμένουν, ενώ εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύξει δυναμική στο δρόμο για τις ευρωεκλογές, τότε ο Μάιος θα είναι η τελευταία ευκαιρία του πρωθυπουργού να παλέψει.

Με αυτά τα δεδομένα πιστεύουν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 18 του μηνός μαζί με τις δημοτικές, έτσι ώστε οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μια εβδομάδα μετά να μην έχουν καμία σημασία. Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν μεν την κυβέρνηση, αλλά αναπτύσσουν και διακριτή περπατησιά.

Πάντως, με τα εκλογικά σενάρια να τρώνε σαν σαράκι τα σωθικά της Χαρ. Τρικούπη, ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για κάθε περίπτωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθούν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης με τον Κώστα Σημίτη, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να βοηθήσει να συμμετάσχουν ξανά στο ΠΑΣΟΚ στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί αλλά εξακολουθούν να διατηρούν επαφές μαζί του».

Το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι πως ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και ότι κοντοζυγώνει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

Διαβάστε επίσηςΝΔ: Πάμε γρήγορα σε εκλογές, για να διαχειριστούμε την ήττα!

Ξένα ΜΜΕ προβλέπουν σημαντική άνοδο της Χρυσής Αυγής και εκλογές προτού καταπέσει η σκευωρία στα δικαστήρια!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-benizelos-karfwse-ton-doto-prwthupourgo-den-thn-bgazei-o-samaras-mechri-t#ixzz2sCDaJcNa

Comments Off on Ο Βενιζέλος κάρφωσε τον δοτό πρωθυπουργό: Δεν την βγάζει ο Σαμαράς μέχρι το τέλος του χρόνου

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.