Ο Εντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη λίκνο του Ισλάμ και να απαλλαγεί από την ελληνικότητά της

Ο Εντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη λίκνο του Ισλάμ και να απαλλαγεί από την ελληνικότητά της

Όταν ο Μωάμεθ άλωσε την Κωνσταντινούπολη, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να εξολοθρεύσει και να εξανδραποδίσει τους κατοίκους της. Δεν ήθελε να μείνει καμία ανάμνηση βυζαντινού μεγαλείου στην Πόλη, την οποία κατέστησε οθωμανική πρωτεύουσα. Και σε όλη την έκταση των εδαφών που είχε φθάσει να κατέχει, κάθε τι ελληνικό έπρεπε να εξαλειφθεί.

Οι κατακτημένοι με τους οποίους εποίκησε την Κωνσταντινούπολη δεν ήταν Έλληνες αλλά Ρωμηοί. Τα μνημεία, οι ναοί, τα αρχιτεκτονήματα, δεν ήταν ελληνικά αλλά ρωμαϊκά. Και όμως σήμερα, πάνω από 500 χρόνια μετά, παρά τις γενοκτονίες, τις εθνοκαθάρσεις και τις εκτοπίσεις, το ελληνικό πνεύμα εξακολουθεί να πλανάται στην βασιλίδα των πόλεων και στις ακτές της Ιωνίας.

Οι επισκέπτες έρχονται να θαυμάσουν δημιουργήματα ελληνικά, έρχονται να προσκυνήσουν ναούς χριστιανικούς. Οι Τούρκοι και το Ισλάμ τίποτε δεν είχαν να προσθέσουν στην αίγλη ενός πολιτισμού που υπήρξε και που θα υπάρξει στα χώματα αυτά, τα οποία σήμερα τα κρατάει δέσμια η βία των βαρβάρων της Ασίας.

Αυτό το πνεύμα που πλανάται στην Κωνσταντινούπολη με την ελληνική επιγραφή Αγία Σοφία και τα έξοχα ψηφιδωτά είναι ο εφιάλτης του Ερντογάν. Όπως εφιάλτης είναι και η λέξη Αιγαίο, από την οποία προσπαθεί να απαλλαγεί, ονομάζοντας το «Βόρεια Μεσόγειος» και «Ανατολία».

Γι αυτό έχει βάλει σκοπό του να καταφέρει αυτό, που δεν κατάφεραν ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ούτε ο Μουσταφά Κεμάλ: Να εξαλείψει κάθε τι ελληνικό και κάθε τι χριστιανικό. Αρχίζοντας από την εμβληματική εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Για αυτό κάλυψε χθες το κεφάλι του, όπως πράττουν οι μουσουλμάνοι ιεροδιδάσκαλοι και στάθηκε στο κέντρο του ναού για να δώσει ο ίδιος την έναρξη της διαδικασίας της νέας βεβήλωσης.  Δεν ήταν ούτε προσευχή, ούτε θρησκευτική τελετουργία. Ήταν η αρχή μιας νέας φάσεως επιβολής της βαρβαρότητας των Τούρκων. […]

Ο Τούρκος Πρόεδρος που θέλει να γίνει και ιμάμης και σουλτάνος θέλει την πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έχτισε το πολυτελές του ανάκτορο, από εκεί κυβερνά την χώρα, αφήνοντας κάποιους υπουργούς του να λειτουργούν διεκπεραιωτικά από την Άγκυρα. Δεν θέλει να προσδώσει ευρωπαϊκή επίφαση στην διακυβέρνησή του. Το αντίθετο μάλιστα. Θέλει να εκτουρκίσει και να ισλαμοποιήσει την μικρή ευρωπαϊκή έκταση που συνεχίζει να ανήκει στην χώρα του. Θέλει τέλος να της αφαιρέσει τον κοσμικό χαρακτήρα για να εκδικηθεί τις ελίτ, που με ηγέτη τον Ιμάμογλου, τον νίκησαν.

πηγή: εφημερίδα «Εστία»

Comments Off on Ο Εντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη λίκνο του Ισλάμ και να απαλλαγεί από την ελληνικότητά της

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.