Ο θλιβερός Μητσοτάκης, η Αγιά Σοφιά και ο “παγκόσμιος πολιτισμός”

Ο θλιβερός Μητσοτάκης, η Αγιά Σοφιά και ο “παγκόσμιος πολιτισμός”

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός ανέφερε νωρίτερα: «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά.»

Ένας Ναός – Σύμβολο της Ορθοδοξίας, στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, μετατρέπεται από σήμερα σε ισλαμικό τζαμί και ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει για κτήμα ενός ανύπαρκτου «παγκόσμιου πολιτισμού» και για διάρρηξη των σχέσεων Τουρκίας με Ε.Ε., Unesco και την… παγκόσμια κοινότητα!

Πολιτισμούς δημιουργούν μόνον τα ΕΘΝΗ και κανέναν πολιτισμό δεν δημιούργησε εκείνο που αποκαλεί ο Μητσοτάκης και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι του, «παγκόσμια κοινότητα», πλην  του “πολιτισμού” του κέρδους, δηλαδή τον καπιταλισμό!

Θλιβερός πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος – ας μην ξεχνάμε – ότι είναι θιασώτης της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και «συνεργασίας».

Comments Off on Ο θλιβερός Μητσοτάκης, η Αγιά Σοφιά και ο “παγκόσμιος πολιτισμός”

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.