Ο Ολλανδός Paul Koster πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα μέλη και οι αποδοχές τους…

B1D92ACEB7A755DA06001E18875BB3B6

Ο Ολλανδός Πολ Κόστερ αναλαμβάνει πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα διορίσθηκαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ειδικότερα, η σύνθεση έχει ως εξης:

Μέλη Γενικού Συμβουλίου:

Πολ Κόστερ, Πρόεδρος
Αντρέας Μπερούτσος, μέλος
Πιέρ Μεριάνι, μέλος
Γεώργιος Μέργος, μέλος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.
Ευθύμιος Γκατζώνας, μέλος ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μέλη εκτελεστικής Επιτροπής:
Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος
Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ κ. Σακελαρίου θεωρείται “άνθρωπος της αγοράς”, με εμπειρία στον εγχώριο και διεθνή τραπεζικό κλάδο. Υπήρξε στέλεχος μεγάλων τραπεζών τόσο στο Λονδίνο όσο και τη Νέα Υόρκη, όπως στις Deutsche Bank, Salomon Brothers και Credit Suisse. Μάλιστα, στην ελβετική τράπεζα υπήρξε μία από τις νεώτερες σε ηλικία Managing Directors.

Η Αναστασία Σακελλαρίου είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Warwick και Reading της Μ. Βρετανίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στο International Banking &Financial Services ενώ η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον τομέα του Investment Banking στο Λονδίνο. Από τις αρχές της καριέρας της ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και της διαχείρισης κινδύνων (risk management) με βασική αρμοδιότητα τις εισηγήσεις αναδοχής ή μη πιστωτικών κινδύνων σχετιζόμενων με σύνθετες συναλλαγές (όπως για παράδειγμα μοχλευμένες εξαγορές) και τη διαχείριση αυτών στις περιπτώσεις ανάληψης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μέργος.

images (5)Ο κ. Μέργος εργάστηκε ως Οικονομολόγος – Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ). Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995).

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’ και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ο κ. Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Τα καθήκοντά του στο ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνουν την Οικονομική Πολιτική, τις Εξωτερικές Οικονομικές Σχέσεις και τη Διοίκηση του Υπουργείου. Έχει αναστολή καθηκόντων από τη θέση του Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ευθύμιος Γκατζώνας είναι διευθυντής στη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της κεντρικής τράπεζας. Προηγούμενα ο κ. Γκατζώνας ήταν υποδιευθυντής στο Τμήμα Πράξεων Συναλλάγματος.

Τέλος, ο κ. Αναστάσιος Γάγαλης είναι ο μοναδικός που παραμένει από την προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου, ως μέλος αυτή τη φορά της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Γάγαλης κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου και εκτελεστικού μέλους του ΔΣ από τον Οκτώβριο του 2010. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο ΤΧΣ, διετέλεσε για 19 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ προηγουμένως εργάσθηκε για 11 χρόνια στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ΤτΕ. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στα Οικονομικά από το University of Rochester (Η.Π.Α.) και πτυχιούχος (suma cum laude) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Pierre Mariani προέρχεται από τον όμιλο της BNP Paribas, όπου διατηρούσε την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ και του Επικεφαλής Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήταν υπεύθυνος για τις BNP Paribas Β. Αμερικής, Incorporated και BNP Paribas Ουγγαρίας. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλοβελγικής Dexia SA από τον Οκτώβριο του 2008 η οποία κατέρρευσε το 2011…     references relative articles achievements 

Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:

-Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ

ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες  (215.000) ευρώ

ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ

γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ

Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση

Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν και τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος πλέον λαμβάνει περί τις 7.000 ευρώ το μήνα.

Comments Off on Ο Ολλανδός Paul Koster πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα μέλη και οι αποδοχές τους…

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.