Ο Πούτιν δεν εγκαταλείπει τον Χαφτάρ

Ο Πούτιν δεν εγκαταλείπει τον Χαφτάρ

Η Ρωσία έστειλε 14 μαχητικά MiG 29 και Su-24 στη Λιβύη!

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, η Μόσχα απέστειλε αεροπορικές δυνάμεις στην Λιβύη, οι οποίες και βεβαίως μπορούν να ανατρέψουν πλήρως από στρατιωτικής απόψεως την κατάσταση και την ισορροπία δυνάμεων και εάν επιθυμούν να οδηγήσουν τον Στρατάρχη Χαφτάρ σε μία ολοκληρωτική νίκη! Αυτό όμως δυστυχώς για τα εθνικά μας συμφέροντα φαίνεται ότι δεν το επιθυμούν και το μόνο που σκοπεύουν είναι να παγιώσουν την επικράτεια του Χαφτάρ.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έμεινε εντελώς αμέτοχη στην σύγκρουση αυτή η οποία την αφορά άμεσα,δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Πατρίδα μας εξουσιάζεται από ξενόδουλους που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον. Απο την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί, μας πούλησαν για μια ακόμη φορά και κάνουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στην Λιβύη!

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό πέταξε τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και SU-24 σε μια αεροπορική βάση της Λιβύης με τη συνοδεία άλλων ρωσικών μαχητικών, ανέφερε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, περιγράφοντας λεπτομερώς την ανάπτυξη της αεροπορικής δύναμης που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόλεμο της Λιβύης.

Η Μόσχα στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στην ανατολική Λιβύη, του Χαλίφα Χάφταρ στον πόλεμο ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και στηρίζεται από την Τουρκία. Η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Comments Off on Ο Πούτιν δεν εγκαταλείπει τον Χαφτάρ

Filed under Διεθνή

Comments are closed.