Ο “Πρόεδρος” του Κοσόβου και συνεργάτης του ΝΑΤΟ Θάτσι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου

Ο “Πρόεδρος” του Κοσόβου και συνεργάτης του ΝΑΤΟ Θάτσι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου

Το Ειδικό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Special International Criminal Court) άσκησε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον του «πρόεδρου» του Κοσόβου Hashim Thaçi και έκδωσε ένταλμα σύλληψης. Οι αρχές του ΟΗΕ, οι ανακριτές και η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND έχουν καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Θάτσι σε σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, συμβόλαια θανάτου και λαθρεμπόριο οργάνων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλβανός Χασίμ Θάτσι και οι συμμορίτες του της παραστρατιωτικής οργάνωσης KLA (Kosovo Liberation Army) συνεργάστηκαν στενά με το ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας το 1999 και έκτοτε ο ίδιος αναδείχθηκε σε έναν από τους ισχυρότερους πολιτικούς του Κοσόβου, αφού διετέλεσε πρωθυπουργός (2008-2014) και το 2016 εξελέγη πρόεδρος αυτού του τεχνητού κρατιδίου.

Οι κατηγορίες εναντίον του Θάτσι είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Στις αρχές του 2005 είχε κατηγορηθεί από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND ως ένας από τους «βασικούς παράγοντες του οργανωμένου εγκλήματος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», ενώ όντας πρωθυπουργός ίδρυσε την μυστική υπηρεσία SHIK του Κοσόβου η οποία είχε ως βασικά καθήκοντα τον εκφοβισμό, την φυσική εξόντωση των αντιπάλων του και τα συμβόλαια θανάτου.

Μια από τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Θάτσι είναι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Το Ειδικό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Den Haag διαθέτει αξιόπιστες αποδείξεις ότι το καλοκαίρι του 1999, μετά την κατάληψη του Κοσόβου από το ΝΑΤΟ, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους 300 Σέρβοι και οδηγήθηκαν στην βόρεια Αλβανία. Εκεί αρχικά υπέστησαν αφαίρεση οργάνων και στην συνέχεια δολοφονήθηκαν. Η κλίκα που σχεδίασε και έκανε αυτά τα εγκλήματα και η οποία διαχειρίστηκε στην μαύρη αγορά το εμπόριο των οργάνων συνδεόταν άμεσα με τον Θάτσι, ήταν αξιωματούχοι του KLA και της αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης UÇK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου), δυο οργανώσεις με τις οποίες συνεργάστηκε στενά το ΝΑΤΟ και δυτικές κυβερνήσεις.

Η άσκηση ποινικής δίωξης από το «Special International Criminal Court» καθώς και ένταλμα σύλληψης εναντίον του Θάτσι φωτίζει τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων που ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας του Μιλόσεβιτς. Είναι δύσκολο να φαντασθούμε ότι η Συμμαχία και η ΕΕ δεν γνώριζαν την «σταδιοδρομία» του εγκληματία Θάτσι όταν τον προώθησαν για «πρωθυπουργό» και μετά για «πρόεδρο» του Κοσόβου. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Θάτσι έχει επισήμως επισκεφτεί την Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες, μάλιστα σε συνέδρια έχει μοιραστεί το βάθρο με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ, όπως την πρώην ύπατη εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Catherine Margaret Ashton (Δεκέμβριος του 2019, Συνέδριο του EastWest Institute στο Βερολίνο).

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τον Δεκέμβριο του 2019 είχε δεχθεί επισήμως τον Θάτσι στο προεδρικό μέγαρο επ’ ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον τερματισμό του Α΄ παγκοσμίου Πολέμου. Σημειώνουμε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον έμπορο ανθρωπίνων οργάνων Χασίμ Θάτσι, στο πλαίσιο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2019, εν γνώσει του ότι το Κόσοβο έχει μετατραπεί σε οχυρό της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια και τις στενές σχέσεις του «προέδρου» του με τον Ερντογάν. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θεωρεί το Κόσοβο ως τουρκική επαρχία και γέφυρα προς τους τουρκογενείς πληθυσμούς των Βαλκανίων.

Η εγκληματική δραστηριότητα του Θάτσι συνετελέσθη κυριολεκτικά κάτω από την μύτη και τουλάχιστον με την ανοχή των Αμερικανών, είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν στο κρατίδιο-μόρφωμα την μεγαλύτερή τους βάση στην Ανατολική Ευρώπη, το Camp Bondsteel, ενώ η CIA διαθέτει στην Πρίστινα πολυάριθμο κλιμάκιο. Είναι πανθομολογούμενο ότι με την δημιουργία του κρατικού αυτού μορφώματος από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, η βαλκανική μαφία απέκτησε το δικό της κράτος στην Ευρώπη. Ήδη από το 2012 στην έκθεση του προς το Συμβούλιο της Ευρώπης ο Ελβετός Dick Marty, πρώην ανώτατος εισαγγελέας, γερουσιαστής και μέλος της επιτροπής OSCE (Organisation for Security and Cooperation in Europe), είχε χαρακτηρίσει τον «πρόεδρο» του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ως αφεντικό μαφιόζικης οργάνωσης και εγκληματικής σπείρας που ασχολείται με το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι το κρατίδιο Κόσοβο το οποίο κατασκευάστηκε στα αποικιοκρατικά μαγειρεία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με στόχο την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, επί περίπου μια εικοσαετία διοικείται από εγκληματίες εμπόρους ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων, εν γνώσει των κυβερνήσεων της «πολιτισμένης» Δύσης. Η «ελευθερία» και «δημοκρατία» στα καλύτερα της.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Comments Off on Ο “Πρόεδρος” του Κοσόβου και συνεργάτης του ΝΑΤΟ Θάτσι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου

Filed under Διεθνή

Comments are closed.